Byggarbetare, City Gross, Släktforskning

Man kan undra vad jag gör uppe såhär tidigen igentligen, men vi ska ha en massa bygga arbetare här idag. Just nu kopplar dem in fibernätet och ska komma in i varje lägenheten idag. Hade jag inte haft Tys så hade jag åkte bort, men kan inte lämna dem själva här med en moster hund. Blir han för jobbig mot dem ska jag lämna in honom till grannarna.

Det blev som jag skrev tidigare igår, vi åkte till City Gross. Men det var en besvikelse, det var inte direkt något att hänga i granen. Jag tycker det är mycket bättre i Skåne men är väl olika från ställe till ställe. Positivit var iallafall att de hade sådan där som man sätter i kontakterna och sedan luktar det ny städat jämt. Tur jag ska jobba i Skara och kan springa in och köpa sådana när de tar slutar, de luktar ljuvligt här hemma nu. ;)

Kvällen spenderade Johan i soffan, han fick sitt nya spel igår och jag satt och blev knäpp framför datorn.
Ni förstår att jag ska börja släktforska och det verkar inte vara det lättaste om vart man ska börja. Man behöver en massa bouppteckningar och vart man fick tag i det fick man läsa sig fram från sida till sida. Riksarkivet blev det iallafall men det kostar pengar. Jag ska först börja med att åka ner till farmor och farfar och förhöra dem om så mycket de bara kan om släkten bak i tiden. Födda och döda är det viktigaste och årsdagarna. Efter det ska jag förhöra mormor och g-mormor och sedan försöka med morfar. Åh detta kan bli riktigt spännande då ingen någonsin har släktforskat i vår släkt.

Telesnor

Jag snor och använder Mickis ord, hon döpte om telenor till telesnor och nu ÄNTLIGEN har dem satt igång min telefon igen. Det var fasiken på tiden, men jag har riktigt vant mig vid att vara utan och det började bli riktigt skönt. Enda nakdelen var väl att de inte kunde få tag i mig från jobbet.. Jag tror jag kommer hoppa riktigt högt när det kommer ett sms eller ringer i den nu.

V.48

Så var vi inne i en ny vecka och detta innebär att jag även ska göra min första arbetsdag på nya jobbet. Ska bli riktigt spännande men självklart är man lite nervös. :)

Idag har jag inga som helst planer, jag tror faktiskt att jag ska ställa fram alla tomtar. Det är ju nu som man vill ha dem uppe, varför ska man då vänta? Julen närmar sig med storm steg!

Jag råkade berätta för Johan igår att City Gross hade öppnat i Skara så nu blev han sugen på att åka dit för att stor handla, det är något som behövs göras idag men om det blir i Skara återstår att se. Beror helt på vädret, än så länge snöar det inte men det kan ändras fort.
Igår varnade dem till och med på nyheterna att vi som bor i Skaraborg ska hålla oss inne, gärna för mig!

Advent

Så har även 2010 års första advent kommit till oss. Jag tycker och har alltid tyckt att det är något speciellt med advent, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det just är. Kanske är det att man får gå upp morgonen, avnjuten en god frukost i trevligt sällsakp och mysa till de där ljuset som brinner.

Igår vad jag, Johan, mamma och Bosse i stan och trängdes bland allt folk. Killarna klippte sig och under tiden drog jag och mamma runt och kikade i affärer. Tyckte att vi handlade massa saker men väl hemma var det inte så mycket. Handsalva, body butter, söt burk från lagerhouse, mys dress, spolar väska till all snö försvinner och en rattmuff. (Jag behöver inte längre frysa om händerna när jag ska åka till jobbet på morgon). Johan åkte på att köpa en ny mopp och hink, vad han tyckte om det behöver vi inte nämna här. Haha. Vi passade även på att njuta av en god pizza från Alpina, smaskens.

Kvällen spenderade vi i soffan, julskinke smörgås blev det och nu kan jag även säga att jag också har fuskat. :( Jag kan inte längre påstå för Johan att jag inte har fuskat utan att det bara är han. Attans.

Idag har vi inte gjort något, myst i soffan och städat. Vad mycket mer kan man göra en sådan här dag, det är full snö storm. Jag det har kommit så otroligt mycket snö idag så vi inte ens knappt kommer ut på balkongen. Och jag har endast sett två traktorer som skottar snö, är det inte ert jobb att ta bort den förbaskade snön? Vi bestämde oss för att åka upp till affären förut och jag tror fasiken att vi fick skotta bilen i 20 minuter innan vi kom iväg. Skit väder, skit snö! Sommar är bättre men bara om det finns AC i bilen. ;)

Nu ska jag mysa ner i under filten i soffan och vänta på att min älskling kommer hem. Han gick över till grannen förut men kommer förhoppningsvis snart hem.

Hemma själva

Oj vad länge jag och Tys har varit själva hemma nu, Johan är fortfarande kvar på jobbet. De skulle ha pysselkväll (låter som små barn i skolan), dricka glögg och äta lite. Men jag tycker gott att han kan komma hem nu för det börjar bli bra segt att inte ha någon att prata, jag pratar iofs med Tys men han tittar på mig som om jag vore knäpp. Kan man lära sin hund att prata?! ;)

Har iallafall fått dagen att gå idag också.
Var hemma hos mamma och Bosse förut och lånade deras telefon (inget mobil än), de var inte hemma utan jobbade. Som tack för lånet skottade jag. Bosse hade ringt till mamma och varit jätte glad över att hon skottat, pfff det var ju jag!
Efter det åkte jag iallafall hem och gjorde mig iordning och efter det till maxi en sväng, köpte julpapper så nu är första julklapparna inslagna. Julkänslan är på topp vill jag lova.
Jag är jätte dålig på att äta mat när jag är själv, så fick bli affären ikväll och en färdig rätt. Skäms på mig. Har även hunnit med att kolla Idol men jag tycker inte om alla reklam pauser som är hela tiden.

Nu har jag precis varit ute med Tys och jag trodde nästan jag skulle frysa ihälj. Tys är ganska rolig, han förstår liksom inte att det är mjuk snö i alla snöhögar så han hoppar glatt rakt upp i dem och sedan syns han inte mer. Haha. ;)

Funderar på om jag ska lägga mig tidigt, typ nu? Imorgon blir det stan och det lär vara krävande eftersom det är löne helg och sjukt mycket folk!

Snö snö snö

Snö Snö och åter Snö, när ska det sluta igentligen? Behövs det verkligen mer? Inte nog med detta, nu kommer verkligen den riktigt kylan -11 var det imorse när jag tittade. Brrr.

Igår var vi i stan en sväng när Johan slutade jobbet och det känns så skönt att ha börjat med julklapparna, året innan var vi ute och handla dagarna innan. Så får det inte bli i år!

Måste verkligen städa här hemma idag men vet inte riktigt hur jag ska hitta orken och lusten. Det brukar inte vara några problem men idag tar det verkligen emot.

Klarhet

Nu är personal mötet avklart och det betyder också att man har fått en klarhet i det hela.
Jag kommer verkligen älska mitt nya jobb och arbetskamraterna verkar kanon, vi fann liksom varandra direkt. :)
Vi kommer gå på ett 4 veckors rullande schema, jobba 6-7 dagar i månaden och dessa är dygn. Så med andra ord blir det en 75-80% tjänst. Vi har 14 kronor i OB varje timme och kommer tjäna 142 kronor i timmen, vilket inte är alls dåligt. ;)


Jag längtar tills nästa fredag. ;)

Kök & Hall

Köket.


Hallen.

Tidig morgon

Klockan är igentligen på tok för lite för att vara uppe och jag hade inte behövt det om det inte vore för all snö. Ska på personal möte i Skara, i vanliga fall tar det max 30 minuter dit och idag kommer det garanterat ta 1 timme plus att jag måste skrapa bilen. I dessa väder önskar man ibland att man inte hade bil men å andra sidan, vem fasiken vill åka buss i detta väder? Sena bussar, kallt att stå ute och vänta. Ja, förstår ni mig?

Kunde inte hålla mig

Jag kunde inte hålla mig. Jag har redan satt upp mina stjärnor, stakar och julgardiner. ;)
Så himla mysigt vi har det hemma nu, mycket nöjd över de nya stjärnorna till datarummet och sovrummet. Även kanon nöjd med de nya julgardinerna till köket och de gamla hamnade i hallen. Åhh julen så välkommen nu så.

Tankar

Det är många tankar och idéer som rör runt i huvudet nu. Så många att jag glömmer bort det mesta.

På torsdag ska jag på personalmöte, träffa mina arbetskamrater för första gången och få mer information om hur vi ska jobba och vilka tider osv. Troligtvis så blir det dygn, det är iallafall så det är sagt från början men inte mig emot bara skönt att slippa åka fram och tillbaka. :) Detta är en fundering som rör sig i huvudet.

Nästa fredag (3/3) är min första arbetsdag. Jag är jätte nyfiken över detta men även lite nervös, inte för att det igentligen finns något att vara nervös över men det är väl så det är.

Detta är de största funderingarna jag har nu, samtidigt som jag vill ha igång min telefon då jag inte kan ringa eller folk får inte tag i mig. Suck.

Späck

Ikväll har Mickis och Nicklas varit här en sväng. Vi kollade först på PH som är givet för mig måndag till torsdag varje kväll 19:30. Jag vet att det är ett skit program men jag kan liksom ändå inte sluta eftersom jag ALLTID kollat förut. ;)
Efter det åkte jag och Mickis till affären, hon fick köra då hon aldirg hade kört när de var snö ute. Körskolelärare Ida liksom. Haha.
När vi kom hem kollade vi på Späck och som vi skrattade. Johan fick till och med spola tillbaka en gång då den var så jäkla roligt. Smilet har fått sin träning idag känner jag. Haha

Vi kommer inte härifrån om ingen ringer snuten. Du är inte lika kaxig när din kompis blivit skjuten.

- Bästa på hela filmen.

Schampoo och Balsam

Jag har kommit på att jag verkligen måste köpa nytt schampoo och balsam. Jag har enbart sådant nu som är till blont hår och det är inget bra till mitt hår längre.
Jag har funderat på tigi Bed Head, de är både stora falskor och bra produkter och inte allt för dyrt. Tur lönen kommer i veckan så man kan köpa sånt, vill inte använda silver schampoo allt för länge och de från ICA affärer är inte ens att fundera på.



Forsätta att vara nöjd.

Jag kan forstätta att vara nöjd, tandläkaren tyckte att allt såg bra ut och jag hade ännu inga hål. De frågade om jag drack mycket dricka och självklart blev svaret nej (jag höll fingrarna i kors).
Har även tecknat en sådan där försäkring nu, från och med januari kommer det dras 40 kr varje månad för mig och det är det fasiken värt. Man slipper ju iallafall betala en massa dyra pengar hos tandläkaren sen. :)

Nu är det städning som gäller, känner för att ändra om lite här hemma. Iallafall i köket och det ska jag nog greja med senare sen. Just nu går köket i gröna toner men jag är fruktansvärt trött på det, istället vill jag ha olika lila nyanser och lite svart. Kommer bli super bra.

Tandläkaren.

Ingen telefon som fungerar är, men förhoppninsvis i em.  Livet utan mobiltelefon idag är fasiken inte lätt och verkligen svårt är det om man inte har hem telefon heller.

Vaknade klockan 9 idag och var jätte pigg. Jag tror jag sover tok bra på nätterna nu för tiden. :)
Vid 13 ska jag till tandläkaren, hoppas det går lika bra som alla de andra 21 åren jag gått dit. Vilket menas med inget håll alls.

Veckans gråaste dag

Så var även denna tråkiga söndagen här. Ja, jag tycker faktiskt att det alltid är den gråaste dagen på veckan. Allt stänger tidigare eller så har det inte öppet alls och alla människor är bara slöa, även jag.

Jag tog iallafall tag i något som jag borde gjort för längesedan och åkte ner till farmor och farfar på en fika. Har inte varit där på jätte länge och jag har inget direkt bra svar på varför heller. Skäms på mig. Farmor hade iallafall gjort sig årliga första adventskrans som hon bjöd på, den är bäst och det tycker nog alla som smakat den. Samma sak när det gäller hennes bullar. Mums. Jag fick även pröva på deras löpband som de köpt, gissa om jag blev avis. Jag tänker också köpa ett sådant, nu finns det inget tvivel efter att jag fått pröva detta.

När jag kom hem var inte Johan hemma och ingen hund möte mig i dörren. Trodde först att Johan hade tagit med honom till Jonas men efter ett tag hörde jag fyra tassar som kom emot mig. Min goss låg och sov i vardagsrummet och jag slapp bli arg på honom. Ja, vi brukar alltid faktiskt ALLTID stänga till alla rum förutom köket och hallen eftersom vi tycker de är så pass stora och Tys ogillar att vara själv och därför gärna släppar runt på saker och ting. Men denna gången hade han inte rört något så nu kan matte vara stolt över honom. :)

Lördag

Även denna lördagen är snart slut, kan inte riktigt förstå varför helgerna ska gå så fort och vardagarna lågsamt. Kan ni?
Idag har vi inte gjort något rent ut sagt, vi var inne i stan en sväng förut för att säga hej till Flisan som är i Skövde tillsammans med en kompis. Men detta var gjort på 10 minuter och efter det åkte vi till affären för att handla lite, sen hem och göra mat och efter det slänga sig på soffan. Johan åkte till Micke vid halv 6 och jag upp till affären igen. Efter det har jag och Tys bara legat i soffan och kikat på film. Två stycken tjej filmer har vi hunnit med och snart blir det sängen.

Känner mig lite handikappad utan telefon då jag inte kan få tag i någon och ingen kan få tag i mig. Hoppas den är igång på måndag igen, eller kanske redan i helgen som snart är slut. Blir arg bara jag tänker på det.

Städning

Idag var jag uppe med tuppen, klockan var ställd på halv 9 och en halvtimme senare kom mamma. Hon kom hit innan hon skulle vidare till jobbet eftersom jag inte är kontaktbar via telefonen, känns konstigt eftersom vi ALLTID brukar prata MINST 4 gånger om dagen i vanliga fall.

Nu är det stor städning som gäller. Dammhinken är framme, likaså dammsugaren och mopphinken. Skönt att det gjort för om 1 vecka får man sätta upp alla sina stakar och stjärnor. Som jag längtar. :)
Städar även lite idag eftersom Johan´s mormor och morfar kommer hit senare, de hade fått/köpt en dator och eftersom min älskling är datanörd skulle han fixa något på den.

Senare ikväll blir det tacos och Idol hemma hos mamma och Bosse.

Jävla Telenor

Jag är så jääävla arg, ursäkta talespråket men det finns inget hinder för mig nu!
Det hela började med att jag fick min mobil räkning på tok för sent, den brukar alltid komma i tid sådär innan 25 varje månad. Den kom förra måndagen och jag hade då ringt och tjattat på telenor att jag vill ha den så att jag kunde betala den. Tillslut låg den där i brevlådan, jag höll på att dö när jag öppnade brevet: - 2354 spänn!!!!
Fattar ni hur mycket det är? Jag har fast pris, 699 kronor och dessutom spärr på mitt abonnemang så att jag inte kan ringa eller ta emot betalsamtal. Enda sedan dess har jag ringt och bråkat med dem eftersom jag heller inte fick med extra sidan där de står vart allt gått som kostat och jag har fasiken inte fått det ännu. Jag ringde upp dem imorse och frågade vart den var och frågade även om det bara försöker blåsa folk. Självklart kom de med en dålig ursäkt som vanligt och jag kunde inte hejda mig, det liksom bara kom jag sa rakt ut vad jag tyckte och tänkte: att det var körda i hela huvudet och att jag tänkte säga upp mitt abonemang så fort det gick och att det absolut inte är första gången dem krånglar. Killen i andra luren tackade för sig och la på och när jag efter detta skulle ringa till mamma hade idoten stängt av abonnemanget. Jag kan varken ringa eller ta emot samtal tack vare de där jävla idoterna, de lovade att fixa om min räkning då det inte alls skulle vara på så mycket.

Sagt och kort: Telenor blåser folk, likadant med Mickis och det hade ingen som helst förklaring till varför. Kontantkort, ja tack!!!!

Brunett

JAG ÄR BRUNETT!!!






Blondin - brunett

Vaknade imorse som blondin men kommer gott ikväll som brunett. Plötsligt händer det bara liksom. Just är det håret rött, ja det behövdes för att få bort allt de blonda och slippa bli grön hårig. När Johan kommer hem igen ska vi ge oss på det bruna. Har jag berättat för er tidigare, att min älskling är jätte bra på att färga håret. Nu när jag varit blond har han dock haft uppehåll och jag har slösat pengar hos frisören, men alltid förut när jag var brun/svart så var det han som färgade mitt hår. Och det kommer han att få fortsätta med nu. Haha. Jag tror inte han har något emot det, han har iallafall inte sagt något än.

Ni kommer få se bild imorgon.

Jobb

Imorse kom äntligen de där telefonsamtalet som jag väntat på. Nu känner man sig helt säker och jag kan prata om det utan att bli nervös. Jag kommer bara att vara arbetslös i 2 veckor till. Det blev en fast tjänst där jag gick brevid. Schemat är klart och nästa torsdag har vi personalmöte. Än så länge vet jag att min första dag är den 3 dec och att vi kommer jobba dygn. Jag svävar på rosa moln idag, jag är toppen glad och vet att jag kommer att trivas redan nu. Det är inte illa efter att bara varit där en gång. ;)

Brunt ska det bli

Nu har jag bestämt mig, jag blir brun hårig igen. Jag kan fortfarande vänja mig vid det blonda och har jag ännu inte gjort det så kommer det säkert aldrig att hända heller. Brunt ska det bli, brunt är fint. ;)











Frågan är nu bara, vilken färg är bäst????

Tatueringar och Piercingar

Har jag berättat tidagre om vad jag önskar mig i julklapp? Tror inte det!
Jag önskar mig present kort på tatuering, har en som inte är klar än och som jag vill ändra lite på. Jag älskar att tatuera mig. det är liksom en drog.
Finns ingen härligare känsla än när man sitter där i stolen och hör hur maskinen startar och första nålsticket når armen. Min allra förta tatuering var på Nya Zeeland, en lite ödla på magen, då var det ingen stor grej och jag tyckte inte det gjorde ett dugg ont utan istället fick de säga till mig att sluta skratta.
Nästa tatuering blev 1 månad efter att pappa gått bort, jag gjorde en
ros och under står det pappa, hans födelsedatum och dödsdag på vaden och det var nog verkligen då jag fick mer smak.
Efter den tatueringen fortsatte det med en döskalle och rosor på överarmen,
Efter den blev det svanken,
Efter den en stor döskalle på höften,
Efter den rolling stones tungan och nacken,
Efter den en text på handleden,
Efter den Carpe diem med rosor på andra överarmen,
Efter den en fjäril på underarmen och det är nu denna jag vill göra klart.

Jag är uppe i 9 tatueringar och än är jag inte klar med att sticka nålen i kroppen.
Det är den där känslan man vill åt, samma när det gäller piercingar. Jag har haft en del sådana också bla i ögonbrynnet, underläppen, näsan, bröstvårtan, överläppen, tungan och navel. Nu har jag bara kvar överläppen, tungan och navel. Ögonbrynnet och underläppen var en dum sak som jag gjorde själv (ung och dum). Bröstvårtan tog jag ut efter att jag fick en kraftig infektion inne i bröstet, då hade jag ändå haft min piercing i 4 år.

Min mamma var och är nog mindre nöjd över detta, varje gång jag kom hem med något nytt blev svaret: tänk när du blir äldre, vad ska dina barn tycka.
Men jag svarade tillbaka: det är så pass vanligt idag så det skulle vara ännu konstigare att inte ha några.


Ni som själva har tatueringar vet vad jag pratar om, man får ALDRIG nog utav dem.

Borrar, lever och slår.

Folk borrar, lever och slår i betongväggarna under. Varför så tidigt?! Nu är klockan inte tidigt längre men de började redan vid halv 9, finns fasiken folk till allt och jag antar att vi får leva med detta ett tag.
Varför? Jo för att vi ska fiberlina i husen!
Johan är mer än nöjd över detta, jag tycker det funkar bra som vi har det nu. Då skulle jag slippa allt borrande i betongväggarna nu.  Finns många gnälliga tanter och  gubbar som inte ens har någon dator, onödigt för dem men styrelsen bestämde visst detta ändå. En dag ska jag sätta mig i styrelsen och jag ska fråga ALLA vad de tycker och vill ha, inte bara it människorna.

J*vlar ta dem om de går in med huvudnyckeln då vi inte är hemma, då kan det få smaka på en stor Tyson hund. :) (han vaktar sitt hem, minsta lilla vrå och det är mamma´s bebis vovve det)

Städning

Städning pågår för fullt här hemma, känns som att det är de enda man gör men det blir lätt så när man har hund. Dammsugning varje dag är ett MÅSTE!!!

Mamma har varit här på morgonen och fikat "ätit frukost". Alltid trevligt med sällskap.

Ska fortsätta städa så att jag blir klar någon gång och kan hoppa in i duschen sen. Efter det är de lagom att börja med maten och senare kommer svärmor på besök.

Tradera.

Mimmi har lärt mig hur man använder tradera och jag har redan lagt ut några saker. Nu ikväll har jag lagt ut ännu mer saker som jag aldrig använder, gamla kläder, väskor, plånböcker, kokböcker ja allt man kan tänka sig. Få bort skiten bara, jätte bra ju. Har nu ute grejor för över 2000 kronor, hoppas man får sålt det bara. Haha.
Jag tycker det är jätte bra att man kan sälja saker sådär men skulle nog aldrig köpa något själv, jag är inte mycket för andra människors gamla saker.

Fars dag

Grattis alla pappor på fars dag.



Jag var vid himlens finaste ängel och tände ett ljus förut.
- Det är en jobbig dag.

Lördag.

Även denna dagen har sprungit iväg, precis som alla andra!
Vaknade imorse av att telefonen ringde, det var en överlycklig sis i andra luren. ;) Blev morgon mys med mina älsklings killar innan det var dags att gå upp. Började städa lite och efter det kom mamma och Bosse för att fika, vad var det jag sa? Haha.
När dem har åkte blev det en dusch och efter det göra sig iordning, klockan 3 kom Bosse och hämtade oss och vi åkte vidare till mediamarkt. Han och mamma skulle köpa en extern hårdisk men mamma jobbade så blev Bosse som fick välja. När vi var klara var det dags att åka hem och börja med maten. Johan och Bosse fixade en massa filmer och la in på hårddisken, jätte smidigt och skönt att slippa bränna skivor varje gång de vill ha en film. :)


Nu har Bosse precis åkt hem och jag ska strax gå ut med Tys. Ikväll vet jag inte vad som händer, det återstår att se helt enkelt, vi har iallafall inga planer så får se men det lutar åt film hållet. Kan vara mys det också.

Och du Mimmi, jag håller varje tå och varje finger (Tyson också)

Oskyldigt

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när bror till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.


När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.


Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungande, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.


Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.


Frusna på en strand,
Flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå.


Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.


Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå.



Du är allt

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

 För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag
För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge




Baka / Pedant

Jag har haft så himla tråkigt idag och bara för det ska tiden gå jätte sakta. Varför liksom?!
Ett bra sätt att ändra på det är att baka så det har jag gjort idag. Peppakakor nu när det snart är jul eller advent rättare sagt, har även bakat snoddas för första gången i mitt liv. Hoppas att det bli goda. :)
Någon frivillig som vill prova på? Tror det blir mamma och Bosse när de läser detta ikväll!
Mamma ringer nog sen och vill ha fika imorgon. :P
Tänkte även baka bär muffins om en stund, ja att baka är kul.



Har jag berättat för er om när jag och Mimmi var små? Vi baka alltid i smyg och tyckte vi var jätte smart som kollade hur allt stod och diskade allt för hand, ja allt såg precis ut som när vi började tyckte vi! Men så fel vi måste haft för mamma märkte det så fort hon öppnade en låda eller ett skåp i köket och sa alltid: Vad har ni bakat? Självklart nekade vi till att vi hade gjort det men hon trodde oss självklart inte. Jag funderar än idag på hur hon kunde veta och hon avslöjar fortfarande inte trixet. Okej att mamma var väldigt pedant men vi verkligen kollade och ställde tillbaka precis som det var, vi vek kanterna precis som det var innan och allt. Hon är magisk min mamma.

Jag kan dra ett exempel när jag hade min klass kompis Caroline hemma. Vi hade nog varit på 16 års Bogrens eller liknande och kommit hem ganska sent, vi tyckte det var skönt att det var helg och att vi kunde sova riktigt länge på morgonen. Men vi hade fel båda två för klockan 7 på morgonen starta mamma dammsugaren (ja hon tänkte att hon skulle få det gjort innan hon började jobba klockan 8), det var svaret som vi fick.

Att hon är pedant är det ingen som helst tvekan om, hon bor nu i ett radhus som endast är en tvåa och det tar fasiken 3 timmar för henne att dammsuga hela det och då ska ni veta att det inte är stort. Så det är kanske inte så konstigt att jag själv blev pedant när jag flyttade hemifrån, ja det var faktiskt då för när jag bodde hemma sket jag fullständigt i hur det såg ut på mitt rum. Ibland gick det så långt att man inte ens kunde se golvet pga alla kläder.

Men jag är glad över att min mamma var/är pedant för jag har aldrig haft det skitigt runt mig i min uppväxt och det är tag vare henne. <3

Tyst tyst.

Så himla tyst här hemma idag, finns en anledning till varför också!
Igår kom el räkningen och den senaste tiden har den varit så sjuk hög så igår kopplade vi om all elektronik i vardagsrummet och även datarummet. Jag drog även ur fläkten och jag ger mig tusan på att det är den som står och små drar hela tiden, för jäklar var tyst det blev med den ur. Nästan skrämmande!

Lite musik så kankse jag inte känner mig så ensam sen. Tys bara sover och att höra honom snarka är inget sällskap direkt. Haha. Vi får hoppas att tiden bara springer iväg till klockan 4 då min älskling kommer hem.

Ska plocka lite i köket och röja, bädda sängen och ta en sväg med trasan och skurmedel på toaletten. Efter det ska jag mysa upp mig i soffan och läsa min ny Må Bra tidning, älskar den tidningen. Har ni provat? Om inte, gör det! Iform är också en toppen bra tidning och dessa två var en stor hjälp när jag gick ner 20 kg. :)

Jobb

Det gick jätte bra igår när jag gick brevid och jag trvis redan som fisken i vattnet. Dagen bara sprang igår och innan jag åkte hem skrev vi papper, så 1 december börjar jag jobba. Underbart.
Dock är inte schemat klart än men det blir förhoppningsvis klart redan nästa veckan. Så spännande, vi som ska jobba där kommer vara nya allihop och det känns kanon. :)

Måste erkänna att jag är mindre nöjd med a...

Måste erkänna att jag är mindre nöjd med all snö som kommit inatt, det hade kanske varit mysigt om jag fick ligga kvar i sängen. Men nu ska jag strax bege mig mot Skara i detta skit väder. Brevidgång som gäller hela dagen lång idag, kommer nog gå utmärkt. Mina vinterdäck kom på igår, min älskling var så redig och bytte dem. Jag och Bosse behövde knappt lyfta ett finger. Haha.


Bussen

Nu ska jag strax bege mig till bussen. Ska åka in till stan med Mickis och eftersom det inte finns vinterdäck på bilen så är tar jag inte fler risker idag. Bussen låter klokt även om det är sådär kul att åka den, den har iallafall vinterdäck en dag som denna. Mycket oklokt utav mig att inte ha det.
Mickis skulle till arbetsförmedlingen och jag hänger med, stannar jag hemma somnar jag. Uhh så trött jag börjar bli, gick upp redan klockan 7 idag på min lediga dag. Och som ni säkert märkte i tidigare inlägg sov jag inte mycket inatt.

Bara hålla sig vaken så somnar jag skönt ikväll, det behövs eftersom jag ska upp jätte tidigt imorgon. Brevidgång i Skara som gäller. 6.30 - 22. Ojoj siken lång dag men det är det värt.


Halka

Ett tips till er där ute, ta inte bilen idag om ni har sommardäcken kvar.
Jag gjorde det nyss och det höll på att sluta i diket, inte bara en gång utan många.
Måste verkligen få på vinterdäcken ikväll, jag ska åka till Skara jätte tidigt imorgon och berget brukar inte vara att leka med på vintern.



One piece

Jag vill ha en one piece, fasiken vad härligt det ser ut.
Dock kan vi diskutera om deras snygghet.




Kan inte förstå

Det där med vädret kan jag inte riktigt förstå mig på, eller snarare de som har hand om det.
När de säger att det ska vara sol, fint och varmt ute brukar det ofta sluta med att det regnar och är kyligt. Men det har fasiken ALLTID rätt när det gäller skit väder ute. Igår kunde man läsa på aftonbladet.se att det skulle bli snöstorm och klass 2 varning, ja se så rätt det hade också. Snön är här och yr runt. Varför kan det inte lära sig att spå rätt om de varma dagarna också? Håll vad det lovar, precis som det gör med skit vädret!



Inatt var verkligen lugnet före stormen, f...

Inatt var verkligen lugnet före stormen, fasiken vilket väder vi har fått. Nu kan vi börja prata snöstorm, men jag hoppas att det lugnar ner sig under dagen. Sommar och värme vore inte fel, jag är inte direkt mycket för kyla och snö även om jag kan tycka det är lite mysigt ibland. Blir en lång städ dag här hemma för mig och en massa mys med Tys, mitt hjärta.


Klockan är på tok för mycket för att vara ...

Klockan är på tok för mycket för att vara vaken egentligen men vad ska man göra när hjärnan inte vill sova? Kroppen känns tung och hängig, som att det inte skulle räcka med det, nej tydligen inte för samtidigt har jag ont i magen och mår illa. Hoppas det bara är för natten så att jag inte går och blir sjuk. Ute är det helt tyst och vindstilla, känns nästan som lugnet före stormen då man hört väldigt mycket om oväder idag. Usch, jag som ännu inte har vinterdäck på bilen. Får ringa min farbror imorgon och höra om han vill hjälpa mig med att få på dem. Ska strax krypa ner igen och se om hjärnan och kroppen vill vara på min sida nu, hoppas hoppas!-v


Grattis

Grattis till Bosse som fyller 9 år idag.
Ja idag är det 9 år sedan som han fick nya stamceller av sin bror.



Mysdag

Igår hade vi en riktigt slappar dag, nästan hela dagen iallafall. Vi började dagen med att gå igenom våra julsaker, kollade igenom om det var något som vi behövde köpa hem tills advent. Endast nya stjärnor eller stakar till båda fönstren i vardagsrummet. Skönt att det inte var mer!

Efter det fick Johan ett ryck och rensade ut på sina kläder, han har så sjukt mycket som inte används och bara tar upp en massa plats. Jag har tjatat på honom i över 1 år, ja faktiskt sen vi flyttade in här och det har inget hänt förens igår. Men det var skönt att få det gjort och jag gjorde likadant men jag brukar rensa ut varje gång jag städar i garderoberna. Haha. Hur som helst så slutade det med att jag fick garderoben för mig själv och Johan tog byrån. Äntligen är alla kläder samlade på ett och samma ställe, förut har jag fått springa omkring i hela lägenheten för lite hänger där och lite där. :P



På kvällen tittade vi på film, grow up.
Men innan vi satte på den bakade vi julgodis, ja vi fuskade. Godisar som kallas för "för dåligt humör". Ett recept som vi fått av Helene som hennes farmor alltid gjorde till henne när hon barn. Underbart gott. Ni vet det där receptet som jag och Mimmi letade som tokar efter, dom där marknadsgodisarna som bara smälter i munnen. Åh jag får aldrig nog utav dem. :)


Dammsugare

Här har ni den, min nya älskade dammsugare!



Sönder

MIN BIL ÄR SÖNDER - FRANSKA JÄVLA SKIT!!!!!
-
vi är handikappade idag och kommer ingenstans.

Rutan på förar sidan vill inte komma upp, kommer upp ca 5 cm och sen tillbaka ner. Detta hände igår när vi skulle åka hem från mamma och Bosse efter Idol. Vi försökte en stund men inget hände mer än att den åkte ner igen även när man tryckte på uppåt knappen. Det slutade med att vi fick ställa in bilen på firman och där står den nu. Sidan på förar dörren går inte att få bort, rutan är nere och Bilia är stängt.
Fransmän håll er för fan till vin och ost och gör inga mer bilar!!!!


Som tur är skulle mamma och Bosse till Maxi och då kan vi passa på att åka med dem för att handla lite.

Taggad

Jag är taggad som bara den idag, städar för fullt. Ugnen har fått sig en omgång, har skjutit upp den på tok för länge nu. Skärpning! Har även städat resten av köket och nu riktigt glänser det. :) Min nya dammsugare går kanon och jag verkligen älskar den, har nog aldrig haft såhär rena golv. Eller jo rena men inte fria från hundhår, är ju underbart att få bort allt och idag har jag dammsugit 3 gånger. Haha.

Ska nu hoppa in i duschen, sen börja med maten så den är klar tills min älskling kommer hem.

Inget jobb

Inget jobb idag. :(

Ska istället med mamma till sjukhuset, hennes farmor ligger där och stackaren har ramlat och brytit lårbenet. Efter det ska vi stanna till vid elgiganten, köpa en ny dammsugare. Gissa om jag tänker städa sen?! Ska nu svika min bästa vän och skaffa mig en ny istället, hoppas den är lika bra som den andra har varit. Ska även passa på att byta kolsyrepatronen i våran soda stream. Ni förstår att min älskade pojkvän fuskar, han har redan druckit både glögg och julmust!!! Och igår köpte han julmust till soda stream också, undra om det smakar likadant? Återstår att se!

Ut med Tys nu och sedan hämta mamma.

Inget gjort

Idag har jag verkligen inte fått något gjort, vaknade på tok för sent. Klockan stod på 12:30 när jag kom upp ur sängen, var uppe mycket tidigare men fick lägga mig igen då huvudvärk slog ner som en bomb. Jag som hade tänkt att städa på min lediga dag och allt, attans!
Mamma kom hit vid 13 när hon slutat jobbet, vi åt lite lunch och mest pratade om allt mellan himmel och jord. Jag fixade även en fb till henne, så välkommen till it världen mamma. ;) Hon är redan fast. Haha.
Började med maten och när Johan kom hem åt vi, efter det hoppade jag in i en dusch. Sen var det dags för elektronikaffärer, Bosse och mamma skulle kika på nytt ljud till tv:n och de fann det på mediamarkt.

Nu ska jag snart kolla PH, missade det tidigare ikväll och efter det får det bli sängen för imorgon väntas jobb.

Vart tar den vägen

Ja, man kan ju undra hur min dag har sett igentligen?? Jag hinner liksom inte riktigt med nu för tiden!! Hur som helst så har jag iallafall jobbat, en ganska så slapp dag där men det var bara positivt för jag var bra trött efter helgen.

Direkt när jag kom hem började jag med matten, hemma gjorde köttbullar och egen sås. Mums i magen.
Kan ni förstå hur fort det blir mörkt ute nu för tiden? Det är ledsamt eftersom jag är grymt mörkrädd!
Iallafall så har min dag sett ut ungefär såhär, suttit i soffan och kikat tv har jag också hunnit med och myst med mina två favorit killar. :)

En ganska så mörk bild men bättre än inget...

20101031130 (MMS)

En ganska så mörk bild men bättre än inget. Här är iaf nya hall gardinen samt nya lampskären. Vi blev toppen nöjda. :) Förövrigt sitter jag på jobbet nu, härlig dag men väldigt lugn än så länge.


Jobb

Dags för jobb!