Hemma igen

Tillbaka hemma i Skövde, eller har varit en hemma ett tag men inte hunnit upptatera.
Nästan dirket när jag kom hem kom mamma och Bosse och hämtade upp mig och Johan, det var dags att fira min kära kusin Pia som fyllt 25 år. Trevligt. På vägen hem stannade vi till vid Coop Extra för handla lite inför morgondagen då det väntas jobb för både mig och Johan. Ska jobba i stort sett hela veckan, ledig tisdag och fredag men de andra dagarna står det jobb på schemat, skönt det.

Har även satt upp våra nya gardiner och det blev toppen bra. Ska göra en ändrig i köket bara men annars är vi hel nöjda.

Nu är det dags för sängen, klockan står på en timme här hemma fortfarande. Visst är det skönt att veta att man får sova 1 timme längre?! Godnatt.

Här är kappan som sitter i Mimmi och Henri...

20101030128 (MMS)

Här är kappan som sitter i Mimmi och Henriks datarum. Super snyggt tyg, jag älskar det och skulle själv velat ha det i vårt kök hem. Tyvärr går det inte då mönstret skulle blivit på fel håll men jag hittade istället ett annat snyggt tyg, bilder kommer imorgon då jag kommer hem. Saknar faktiskt mina killar där hemma, Johan och Tys. <3


Marimekko kapporna sitter nu på plats i Mi...

20101030129 (MMS)

Marimekko kapporna sitter nu på plats i Mimmi och Henriks kök. De blev äntligen klara nu ikväll efter lite ändringar. Mimmi blev toppen nöjd med sina nya gardiner. :) Skönt det så jag slapp få skäll. Haha. Idag har vi varit på Ikea, IGEN! Man får passa på när man är i närheten. Både jag och Mimmi köpte tyg. Jag har sytt en kappa till mitt och Johans kök och Mimmi köpte tyg till deras datarum, så ikväll har jag sytt och sytt och åter sytt. Men det gör inget för jag tycker bara det är roligt, mamma jag önskar jag en symaskin i julklapp! Vi hann även med lite tv tittande innan det var dags för sängen. Oj så trött jag är ikväll igen, skönt att man får sova 1 timme längre nu när vi går till vintertid igen. Godnatt fina du.


Nu ligger jag ensam i sängen igen, tror ja...

Nu ligger jag ensam i sängen igen, tror jag kommer somna vilket minut som helst så behöver i alla fall inte känna mig ensam på tok för länge. Nu ikväll har vi kollat på Idol, tyvärr var det inte så mycket att ha ikväll. Jag har även sytt upp Mimmi's marimekko tyg som blev två kappor till hennes kök. Tur det blev bra eftersom det tyget är ganska dyrt! Hon är modig hon som vågar låta mig göra det efter att bara sytt 1 gång på väldigt många år. Jag är nu lite sugen på att köpa något tyg till köket hemma och sy en kappa även dit, men att ringa och be Johan kolla mått gör oss båda bara irriterade. Haha. Nu säger jag godnatt och somnar!


Helsingborg.

Vaknade redan klockan 7 imorse av att Mimmi och Alice kom ner och la sig i min säng, snacka om rena chocken då jag aldrig går upp frivilligt innan klockan 10. Tvingade dem både att somna om och vi vaknade igen 3 timmar senare. Bestämde oss för en promenad, en härlig morgon promenad i det gråa vädret som var ute.

Gjorde oss iordning för att sedan åka in till Ängelholm och ta tåget därifrån till Helsingborg, som var en riktigt mysig stad. Gick runt och strossade i en massa affärer som bara vi kan. Hittade lite smått gått men benen blev väldigt trötta efter ett tag så då bestämde vi oss för att åka tillbaka.

När vi kom hem började jag att sy. Köpte tyg igår när vi var på Ikea som jag tänkte göra en kappa av till hallen hemma. Sagt och gjort och fasiken vad blev det bra, nu hoppas vi bara att den blir snygg i fönstret också men det tvekar jag inte. Ärligt jag har inte sytt sen jag i sjunde klass och det blev otroligt bra och rakt, ögonmått är det bästa. Mimmi tyckte det blev så bra att jag till och med ska få ge mig på hennes Marimekko tyg som hon köpt idag. ;)


Ligger just nu ensam i sängen i Skåne. Lit...

029 (MMS)

Ligger just nu ensam i sängen i Skåne. Lite synd om mig är det faktiskt för det är kallt, mörkt och fruktansvärt ensamt. Saknar min älskling där hemma, garanterat sover han inte själv i sängen utan jag är helt hundra på att Tys också bäddat ner sig. Mysisar. Men jag är faktiskt inte heller helt själv utan har en fluga vid min sida, vi kan döpa honom till Göran. Denna Göran kommer göra mig irriterad många gånger under natten men jag får inte vara allt för hård mot honom utan får även tack honom för att han finns vid min sida :)


En av killarna i mitt liv som gör att jag ...

20101026117 (MMS)

En av killarna i mitt liv som gör att jag orkar! Tyson har funnits där alla gånger jag varit ledsen de senasta åren. Han har tröstat och fått mig på bättre humör, han är bland det bästa jag har och är absolut det bästa köp jag någonsin gjort. Jag berättar allt för honom och jag vet att han förstår mig, även om han inte direkt säger det rakt ut utan istället kommer han fram, lägger huvudet i mitt knä för att sedan ge mig en stor blöt puss. Utan Tys vore jag inte mycket, har så mycket att tacka honom för. <3


Resan ner till Skåne gick alldeles utmärkt...

20101028125 (MMS)

Resan ner till Skåne gick alldeles utmärkt, tyvärr regnade det en hel del vilket var ganska jobbigt. Mimmi hade maten klar när jag kom, någon pastasås med kräftstjärtar i. Mums. När vi ätit åkte vi till affären för att hämta ut två paket till henne, ni har väl inte missat att hon är galen i Tradera? Efter det åkte vi vidare mot Ikea, jag har köpt tyg så imorgon ska jag ge mig tusan på att sy en kappa till hallen hemma. :) Nu ser kvällen ut såhär, Alice ligger med sitt ben i "min" säng medans jag läser en tidning. Ganska trött och tror jag somnar snart, godnatt isåf.


Lång bilresa

Nu är det dags, en roligt lååååång bilresa framför mig. Men musiken gör det genast mycket lättare. :)

Mot Skåne

Packad och klar, nu är det bara bensinen i bilen som saknas. Ska alldels strax åka in för att tanka och efter det åker jag mot Skåne. Var jätte längesedan jag var hemma hos Mimmi och Henrik nu så det är verkligen på tiden. Vi ska bara mysa hela helgen och ha det gött. Love it. :)

Mot Skåne

Packad och klar, nu är det bara bensinen i bilen som saknas. Ska alldels strax åka in för att tanka och efter det åker jag mot Skåne. Var jätte längesedan jag var hemma hos Mimmi och Henrik nu så det är verkligen på tiden. Vi ska bara mysa hela helgen och ha det gött. Love it. :)

Skor

Vid halv 5 igår kom Bosse och hämtade mig och Johan, vi åkte med honom in till stan då Johan skulle kolla på skor men som vanligt hittade han inga. Däremot hittade jag ett par, eller jag har kollat på dem sen de kom in i affären men har bara tvekat, igår var det dags att slå till på dem. Min underbara älskling betalade till och med halva. :)
Johan och Bosse åt på donken innan vi åkte hem och jag nöjde mig med en glass i kylan. Mumsigt.

Dessa skor är det fast jag valde den bruna färgen istället!

Kvällen spenderas i soffan, jag gillar hösten och vintern för det finns så många bra program på tv då och självklart en massa skit också. Haha.

Habo gick bra

Att åka till Habo gick smidigt och bra, inte så långt som man tror det ska vara. Tog ungefär 1,5 timme för dem att serva bilen och under tiden drömde vi oss bort och fikade. :)
På vägen hem åkte vi via Falköping och stannade för att äta på donken, usch vilken fet mat men tokigt gott. Sen var det raka spåret hem för att gå ut med Tys och sedan åka vidare till Mickis.

Nu kom jag hem för en stund sedan och som vanligt i brist på annat hamnade jag här. Väntar på att Johan ska komma hem så vi kan åka till stan. Vi tänkte åka med Bosse som ändå skulle inåt.

Habo

Uppe med tuppen idag. Gick nog i sömnen upp till duschen där jag först vaknade till liv, härligt men en varm lång dusch på morgonen. Idag ska jag åka med mamma till Habo för att serva hennes bil och vet ni mer, jag hoppas vi stannar vid godisfabriken på vägen hem. ;) Mums!

Återkommer senare fina ni.

Bästa på hela veckan

Mimmi du hade rätt, fisken var svingod denna gången också!
Efter maten gick jag upp till Mickis, skönt med en promenad. Vi satt och pratade och till slut bestämde vi oss för att gå hit, Johan gick till Cihm då han inte ville vara med oss. :P
Tisdag är en viktig dag i veckan, i alla fall om man ska kolla på tv. Kvällen börjar med PH, Iform med Anna Anka och sist men inte minst DH. I love it.

Pratade med Mimmi förut och människan hade varit ute och sprungit, lyckos för den som har kondis till det.
Jag ska sluta röka, få bra kondis och också börja springa. Ja fasiken vad jag ska springa. ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon ska jag åka iväg med mammi tidigt.
Natti natti fina vänner.

Bekvämt

Jag och mammi var iväg en sväng till Rusta och ÖB innan hon började jobbade. Så himla bra att köpa städ grejor där, billigt och bra. Ni kan ju få gissa vad jag gör nu?!
Köpte även kalkrengöringen till diskmaskinen som körs nu men det skulle inte vara någon disk i den då det kördes så fick plocka ut allt och diska för hand. Märkte att man verkligen blir bekväm när man har diskmaskin. Jag ska aldrig mer bo någonstans där det inte finns diskmaskin i alla fall!!



Om jag kanske skulle återgå till min städning för att sedan börja med maten. :)
- Blir systers goda fisk idag som hon ofta brukade göra då hon bodde i vårt kära Västragötaland.

Ny jacka

Igår när Johan kom hem från jobbet och vara redo och klar styrden vi lagunan mot stan. Äntligen var det dags att handla, vet inte hur länge frys och kyl har skrikt efter mat här hemma och när de gör det så blir det bara en jäkla massa ihop plockad mat. Haha.
I söndags hade jag i alla fall skrivit en "meny" för två veckor så vi handlade helt efter den igår. Underbart och dessutom inte den där vanliga Svensson maten som man jämt äter.

Men innan vi handlade igår blev det en tripp på stan. Johan behöver vinter skor då han klagar på att han fryser om fötterna varje gång han kommer in nu för tiden. Men kräsen som han är hittade han inga, han skulle fundera precis som det brukar låta. :)
Jag däremot köpte mig en jacka, kikade på en tidigare under dagen ute på Esplanaden men självklart fanns den inte i min storlek. Tur att vi inte bara har en H&M butik i Skövde. Nu fattas igentligen bara ett par riktiga vinter skor för mig också men det får vi lugna oss med!



Iform.

Så himla trött idag men nu får jag fasiken inte sova längre för då vänder jag på hela dygnet. La mig i sängen igår kväll för att läsa min tidining, sjävklart iform (älskar den tidningen) men efter bara 5 minuter sov jag djupt som bara den. Johan undrar varje gång hur tusan jag kan somna så fort och jag har aldrig något bra svara, bara att jag antagligen var trött. :P

Men nu blir det inget mer sovande för mig förens ikväll igen, mamma kommer hit om en stund på kaffe. :)




Min egna tid

Så här kan det se ut här hemma när jag har egen tid.
Underbart och skönt!!!



Mössan

JAG ÄLSKAR DEN!!!


Pälsmössan är här.

Jag är redo för en kall vinter, kan nu hälsa den välkommen att ta över vårt land. Jag nästan till och med längtar efter snön nu men först vill jag sätta på mina vinterdäck och kanske hitta mig en annan vinterjacka. Bästa av allt är jag idag fick min efterlängtade pälsmössa. Åh den är så varm och go, sitter faktiskt med den på nu. Haha. Tyson undrar vad tusan det är för något och hoppas säkert på att det är leksak till honom men aj så fel han hade. ;)




Bröllopet.

Bröllopet i lördags var jätte fint. Grattis till Emil och Marie och lycka till i framtiden. :)
Det började klockan 4 med att de vigdes uppe på loftet i ladugården, hur mysigt som helt men ack så kallt det blev. Vi minglade lite efter och det serverades champanj och lite till tugg innan vi begav oss in i huset intill och in i värmen. Vi fick en jätte god skaldjurs soppa till huvudrätt och till efterätt var det en vit chocklad mouse som var toppad med färska hallon. Så himla gott. Även bröllopstårtan var riktigt god.
När vi hade ätit och suttit och pratat en stund ställdes borden åt sida och baren öppnade. Som det dansades och som det dracks, dock jag var nykter och körde. Men vem har sagt att man inte kan ha kul ändå?

Tack ännu en gång för en lyckad kväll.


Idol mys

Igår kväll var det Idol som vilken fredag som helst såhär på hösten. Ni kan ju gissa om jag är lycklig över att Minnah är tillbaka? Självklart! Tack Alice för att du lämnde Idol och gjorde så att Minnah fick komma tillbaka!!!
Jag hade Idol fredag hemma hos mamma och Bosse, Johan var inne hos Micke och Malin tillsammans med Jonas. När halva Idol hade gått, kanske inte riktigt så långt då kom iallafall Mimmi, Henrik och Alice och kikade med oss. Johan kom med bussen lagom tills Idol var slut och åkte med mig hem, latmasken orkar inte gå. :P

Idag vaknade jag tidigt av att Bosse ringde för att väcka Johan. Ja de båda skulle till stan och klippa sig. Och nu har jag bara dö tid tillsammans med Tys innan det är dags att börja göra sig iordning inför bröllopet som börjar 16:00. Min kusin Emil och hans Marie ska gifta sig idag, jag har aldrig varit på bröllop tidigare?! Eller jo när jag var typ 1 år och mamma och pappa gifte sig, starkt minne av detta verkligen. (Jag skojade).

Ska kankse få lite gjort nu, plockar fram dammsugaren. :)

Städning

Just nu stryker jag alla våra dukar vi har, eller löpare heter det väl. Passade på att tvätta alla igår när vi ändå hade tvätt dag så nu ska de bli raka och snygga också. Haha.
När jag är klar med det tänkte jag städa och skura toaletten. Finns det något mer snuskigt än att gå in på en skitig toalett, jag har iallafall fobi för detta. Smink i hela handfatet, damm på hela golvet och även på toalett stolen, könshår (för dem som valt att behålla sitt) (!) Nä usch jag skulle nog hellre kissa på mig än att gå in på en sådan toalett.
Blää och en del folk bor verkligen så? Hur kan man? Alla är vi olika och det är väl tur det!




Jag tror jag är alldels för lik min kära mamma när det kommer till städningen.

Jul musik

Visst borde man få lyssna på jul musik nu? Det snöar ju ute som sagt!
Och även om man inte får det så gör jag det ändå. ;) Jag känner julstämning, hade jag fått så hade jag nog fasiken satt upp våra julsaker men tyvärr går inte Johan med på detta och det kanske bara är tur. Haha.

Städar som tusan här hemma medans jul musiken spelas för fullt. Vilken energi jag får utav detta. :)

I stan

Var iväg till stan med mamma förut när hon hade slutat jobba, vi köpte precis till lilla Clara och jag köpte även det vita tiger balsamet. Vi får hoppas att det är bra och hjälper lite längre än det andra gjorde. Måste ha det imorgon när jag ska jobba och på det jobbet innebär det tunga lyft.
Har suttit och gjort iordning mina kort nu, blev kanon bra. :)

Snart kommer min älskling hem och då blir det mat. Sen klockan 5 ska iväg på kalas.

Ikväll är det bra på tv hela tiden. Föst PH, sen börjar I form med Anna Anka (måste se vad det är) och efter det börjar DH. Men innan allt tv tittande ska jag ta mig ett skönt skum bad och bara rå om mig själv, fila fötterna, raka benen, måla tå naglarna och ja helt enkelt bara njuta!!

Ullared var bra

Ullared igår var bra men tyvärr så har det blivit alldels för stort. Man hänger liksom inte riktigt med att kolla på allt under en dag, har man tur så kanske man hinner det på 3. Fick iallafall lite handlat, en rosa träningsmatta, hopprep (det har jag alltid velat ha ett), ett spel, två nya kuddar till soffan, badskum och lite annat smått och gott. Hamnade nästan under 500 kr igår också, nöjd över mig själv!

Jag kom hem sent igår kväll till två glada killar. Johan hade känt sig jätte ensam och hade haft tråkigt, han hade till och med städat. Tys skuttade runt och när jag la mig i soffan kom han och la sig på mig. Klumpen då.

Jag har så fruktansvärt ont i min nacke och rygg, måste sovit dumt. Johan fick smörja min rygg med tiger balsam igår och det hjälpte för inatt har jag iallafall sovit men nu är det ömt och ont igen och jag kommer inte åt att smörja själv. Hoppas klockan blir 4 snart. :)
Ikväll ska vi iväg på kalas till min söta kusin Clara som precis fyllt 1 år. Usch så tiden går fort men tur man får gosa med henne några år till, ännu är hon inte för stor för detta. Hihi. <3

Tänkte åka in till stan om en stund och kolla på fotoalbum, hittade inget igår. Har framkallat en massa kort som kom igår, från London, Thailand, Påsk och Kungshamn. Roligare att ha dem i album än på datorn.

På väg till Ullared igen, denna gången ...

På väg till Ullared igen, denna gången med jobbet. Som jag längtat efter detta, faktiskt sen vi kom hem därifrån sist. Det var så himla mycket folk då och det hela slutade med att man nästan inte hittade något. Men nu äntligen är det dags igen och denna gången hoppas vi på att det inte är lika mycket folk idag. :)


Intervjuv

Har varit på arbetsintervjuv idag, i Skara och det kändes som att det gick riktigt riktigt bra. Det gjorde det också, härligt!

Ska alldels strax ut på promenad tillsammans med Mickis, om hon nu ringer någon gång?!
Ikväll blir det Idol och mys i soffan tillsammans med mina älsklingar, äta gott och bara vara för oss själva. Tror det blir sängen tidigt för mig också, börjar redan bli trött. Hmm förstår inte varför jag är så himla trött nu för tiden?!


Kalas hos Ulla.

Kom hem för en stund, har varit på kalas hos Johan´s mormor ikväll. Grattis till Ulla som fyller 71 år idag. Mycket trevligt kalas, älskar hela min älsklings familj. <3

Johan har gått över till grannen för att se film och Tys ligger i sängen. Tror han är väldigt mätt efter allt fika och all uppmärksamhet som han får utav sin farmor. Ja farmor Helene är verkligen helt galen i Tys, de busar och lekar för fulla muggar. Så mysigt att titta på dem. Hihi.
Jag själv ska vänta på att Paradise Hotel börjar, får se reprisen ikväll som börjar 22.35.

Städar

Städar och grejar för fullt här hemma.
Hade planerat att göra detta igår då jag var ledig men min hjärna tyckte antagligen inte att jag skulle detta och gav mig istället migrän. Tack!!!
Att städa kommer man inte undan, eller jo om man vill bo ett snusk hem men vem vill det? Inte jag! Att städa är viktigare än vad man tror, man mår så mycket bättre när det är rent och fint och det känns så jäkla bra när det är gjort. Har man en hund så måste han i stort sett dammsuga varje dag iallafall. Speciellt i denna årstiden.
Jag är jäkligt pendant också, och när jag städar så gör jag det helst själv för då blir det på mitt sätt.
Så med andra ord: Johan har det väldigt bekvämt här hemma - han får inte ens bädda sängen för mig. Nej aldrig, då blir det verkligen inte på mitt sätt och jag är alltid där för att rätta till efter honom. Nu mera har han lärt sig att det inte är någon idé att ens försöka bädda så han överlämnar det glatt till mig.

Såhär ser det ut hemma hos familjen Sahlberg/Enheden. Haha. ;)

Har legat med huvudvärk hela dagen. Förs...

Har legat med huvudvärk hela dagen. Först klockan 6 kunde jag ta mig upp ur sängen och som vanligt när jag har migrän spydde jag. Katastrof i min värld eftersom jag hatar att spy, finns det värre?!


Sitter just nu och kollar paradise hotel t...

Sitter just nu och kollar paradise hotel tillsammans med Mickis. Vi har tänkt att ha ett maraton på tv ikväll. Senare börjar de älskade hemmafruarna och ska man tro på reklamen så verkar det bli ett underbart program ikväll. :)


Imorse var det dags igen, lång promenade ...

Imorse var det dags igen, lång promenade känns nu mera som en självklarhet då vi gått samma härliga runda i 3 dagar. Vi får se hur länge vi orkar med den innan vi tröttnar och byter till någon annan. Haha. Skönt var det iaf då höst solen stekte på oss och luften var frisk.


Grattis

Idag fyller världens bästa svärmor år.
Grattis till dig underbara Helene på din dag.


Mobil blogg är verkligen uppskattat i min...

Mobil blogg är verkligen uppskattat i mina ögon. Underbart ju. Är just nu iväg och jobbar, känns bra då jag inte jobbat på detta ställe på väldigt länge. Ni kan ju gissa om jag saknat det? Svar Yes I LOVE IT!


Nu kan vi verkligen säga att hösten är här...

20101011097 (MMS)

Nu kan vi verkligen säga att hösten är här. Brr så kallt det är. Men hade Sverige sett ut som det brukar så kunde vi redan ha sagt att det var vinter, en tidig sådan iaf för det brukar inte vara mycket kallare än såhär väl?! Dock hände något antagligen förra året då kylan och vintern kom som en chock för många. Jag längtar redan till sommaren och värmen, kylan är inte riktigt min grej!


Dags för mig och Tys och kolla på ensam ma...

20101010096 (MMS)

Dags för mig och Tys och kolla på ensam mamma söker. Johan är hos grannen och kollar film och jag har egen tid tillsammans med hunden. Har dock gjort på tok för mycket popcorn, så onödigt eftersom jag ändå inte kommer äta upp allt. Tur Tys ligger brevid och får hjälpa mig. Haha.


Det fungerade ju toppen bra med mobil blog...

Det fungerade ju toppen bra med mobil blogg. Nu kan ni få läsa många inlägg även när inte datorn finns i närheten. ;) Jag har precis kommit in från en lååång promenad, Mickis var även med mig. Nästan 2 timmar har vi gått, underbart och speciellt när det var bra väder! Imorgon kör vi samma runda, härligt.


Har bara tänkt att testa hur det egentlige...

dsc01005 (MMS)

Har bara tänkt att testa hur det egentligen fungerar med mobil blogg. Har haft det aktiverat länge nu men aldrig tagit mig tid eller ork till att försöka mig på det. Så istället nu slår vi på stort med både bild och några text rader. Spännande att få se hur det fungerar, vi hörs senare gott folk. :)


Allt som jag känner...




Allt de du söker kan någon ge dig ett svar,
allt de du önskar finns här om du stannar kvar.

Jag vill att du ska känna varje del av mig,
jag ger allt jag har.
Jag känner än hur rädslan att förlora dig,
men om du stannar kvar...


Allt som jag känner, och allt jag förstår,
vindarna vänder, drömmen består.
Vi håller varandra när stormarna yr,
finns här inuntil dej när morgonen gryr.

Jag tar dina händer,
önskar att du ska förstå allt som jag känner,
det finns en tid för oss två.

Jag vill att du ska känna varje del av mig,
jag ger allt jag har.
Och jag känner ännu rädslan att förlora dig,
men om du stannar kvar...

Allt som jag känner och allt jag förstår
Vindarna vänder, drömmen består.
Vi håller varandra när stormarna yr,
finns här inuntil dej när morgonen gryr.

där drömmar blir until verklighet,
där väntar jag på dig.

Allt som jag känner och allt jag förstår
Vindarna vänder, drömmen består.
Vi håller varandra när stormarna yr,
finns här inuntil dej när morgonen gryr.

Allt som jag känner och allt jag förstår
Vindarna vänder, drömmen består.
Vi håller varandra när stormarna yr,
finns här inuntil dej när morgonen gryr.

Idol och på tok för mycket godis

Hemma efter en kväll hos mamma och Bosse.
Maten satt fint i magen då jag enbart hade ätit 2 bananer innan men som vi syndade alla 3. På tok för mycket godis och det känns i en svullen mage nu.
Tur att jag tog en promenad upp dit, behöver inte ha allt för dåligt samvete. Resten av helgen får bli godis fri för min del.
Idol var också bra får jag ju inte glöma att nämna, tyckte dock att det var synd om Sassa som åkte ut. Enligt mig skulle hon ha fått stanna längre än såhär.

Nu ska jag och Tys krypa ner i sängen och somna skönt, tror jag kommer somna som en prinssesa ikväll men tyvärr utan min prins brevid mig. Undra föresten när han tänkt att komma hem?! Får nog ringa och höra innan jag kan somna.
Natti natt

Jobbat men missade våran promenad

Jobbat idag, härligt men ändå inte då jag missade våran givna morgonpromenad. :/
Städade lite när jag kom hem och efter det fick det bli en dusch. Usch så snuskig jag kände mig, haha.

Ska alldels strax göra mig iordning för att gå upp till mamma och Bosse, tar igen den missade morgonpromenaden.
Ska spendera min kväll tillsammans med dom, kolla Idol och äta taco. Mumms i magen. Johan ska iväg till Lucas ikväll och antagligen dricka öl, jag bara chansar men jag vet att jag har rätt. Haha :P

See yaaaa. <3

Morgonpromenaden är given

Som vanligt så var jag och mamma ute och gick idag, morgon promenaden är nu mera given och det är underbart. Tyson verkligen älskar det, han är helt slut hela dagen efteråt. Idag har han dock mindre glad då vi kom in, han blev nämligen tvungen att duscha och det är står inte högst upp på listan för honom.
Himla skitigt ute då det regnet natten som var.

När vi gjort oss iordning körde jag hem mamma och stannade även där en stund.
Vi åt lite soppa innan hon skulle börja jobba, det värme gott i magen.

När jag kom hem flög världens huvudvärk på mig och det kändes inte alls kanon. La mig en stund men kunde inte slappna av så istället började jag med maten.

Gå ner utan att banta - 30 smarta knep!


I mataffären - låt dig inte lockas!

1. Inse att allt du stoppar i vagnen förr eller senare kommer att stoppas in i din eller någon familjemedlems mun.
2. Köp aldrig storpack av chips, läsk, ostbågar, godis och annat skräp. Köp bara det du planerar att konsumera.
3. Tugga tuggummi när du handlar på stormarknader. Då frestas du inte att provsmaka på allt som bjuds.


Hemma - sov dig smal


4. Zzzzov mycket. För lite sömn stör produktionen av tillväxthormon, och det blir svårare att bränna fett. Då ökar risken för övervikt.
5. Ät långsamt, tugga varje bit väl. Efter ca. 20 minuter är lilla magen mogen att skicka signaler till hjärnan att du är fulltankad.
6. Ät så du blir nöjd, inte mätt. Några tuggor mindre varje måltid gör flera kilo mindre kroppsfett på ett år.
7. Du tar förstås alltid bara en portion, eller hur? Påfyllning är förbjudet, hur gott det än smakar.


Matvanor - bli mätt med kryddor

8. Ät mer kryddstark mat. Satsa på chili, peppar, curry, pepparrot. Undersökningar visat att ju mer maten smakar, desto snabbare blir vi mätta.
9. Nattätande är fettbildande. Tänk på talessättet: "Ät som en kung till frukost, som en prins till lunch och som en tiggare till middag".
10. Ät mycket mer protein. Kött eller fisk till både lunch och middag. Kroppen gör av med massor av energi för att bryta ner proteinet.
11. Glöm inte fibrerna. Fullkornsrågbröd, fullkornspasta, grova rotsaker. Mer energi krävs för att bearbeta och smälta maten.


Smala köksknep - liten sked, liten portion

12. Använd ogenomskinliga plastbehållare i kylskåpet så du inte frestas av en överbliven bit gräddtårta när du bara tänkte plocka fram mjölk till kaffet.
13. Laga fettsnål mat. Mikrovågsugnen är idealisk för ensamhushållet.
14. Kasta ut gamla dåliga stekpannor som bränner ojämnt och kräver mycket fett i botten för att fungera. Skaffa teflon istället.
15. Tänk på skedtricket. Placera stora skedar att ta med i de kalorifattiga skålarna med tex. sallad. Och placera små skedar i sås- och efterrättsskålarna.
16. Duka fram desserttallrikar istället för stora tallrikar. Det gör portionerna mindre.


Kosttillskott - piller & kapslar triggar förbränningen

17. Ät mer fiskolja. Omega-3 fettsyrorna i fiskoljan kan öka din förbränning. Studier visar att fiskoljan får kroppen att använda mer energi.
18. Ät mer kalcium. En studie visar att kalciumtillskott taget under ett år ledde till nästan fem kilos viktminskning. Kalcium förmår fettcellerna att släppa ut mer fett.
19. Ät mer kanel. Ett forskarlag visade att två gram daglig kanel kan ge ökad insulinkänslighet, vilket i sin tur underlättar viktminskning.
20. Ät mer liponsyra. Storsäljare som också påstås öka insulinkänsligheten. Och därmed underlätta fettförbränningen.


I badrummet - se sanningen i vitögat


21. Skaffa dig en stor spegel så att du kan se dig själv i helfigur.
22. Kontrollera att vågen väger rätt och inte är en glädjevåg.
23. Fixa till ditt badrum så det blir riktigt mysigt, då vill du tillbringa mer till där än i köket.


Extra skjuts - höj pulsen

24. Börja gå. Till och från jobbet, till att börja med. Ju mer och oftare du går, desto mer kan du unna dig av livets goda. Utan att gå upp i vikt.
25. Du som redan tränar, träna mer! Bara 10 procents ökning ger mycket bra betalt. Flera kilo om året!


Partytrick - halvmätta gäster festar bäst


26. Minska energiinnehållet i varmrätten, beställ potatis eller kokt ris istället för pommes frites eller råstekt potatis.
27. Välj mineralvatten istället för saft, juice eller öl. Drick vin bara som smakhöjare.
28. Gå aldrig till ett party eller en middag vrålhungrig. Du frestas att äta för mycket.
29. Välj en rätt som kräver lite småpyssel, det tar ner ätfarten. Du blir mätt på färre kalorier.
30. Be om grönsaker istället för fet sås. Kokt fisk istället för panerad fisk.



Av: Tomas Sjöman

Fullt upp

Har haft fullt upp i stort sett hela dagen. Började med att jag och mamma gick en runda, självklart var även Tys med. När vi kom hem drack vi kaffe och sedan gick mamma hem, Tys var helt slut så självklart gick han och la sig direkt. Själv började jag med en stor städning, puh så jobbigt det var men rent blev det.
Torkade alla golv 3 ggr så nu jäklar kan ingen klaga. Haha.
Sprang ner till tvättstugan och la i två maskiner tvätt, upp för att fortsätta städa, börja med maten, städa, äta, ner i tvättstugan, andas ut, ner i tvättstugan och nu har jag satt mig här en stund.


Promenad och kaffe

Nu ska det bli en härlig lång promenad tillsammans med mamma och Tys.
Skönt att röra på sig lite och vågen visar idag -1,3 kg. Det är ju underbart! Men innan vi går får det bli en kopp kaffe, huvudvärken kommer lätt smygandes annars och det är inte populärt.

 


Desperate housewives

Underbara desperate housewives har börjat ikväll igen. Var verkligen på tiden, som jag väntat på detta. Under tiden som det haft uppehåll har jag tittat igenom alla mina boxar, har alla 6 säsonger och nu är jag verkligen med igen. Missade en hel del av föra säsongen när det gick på tv så blev insatt igen under min box.
Finns det något bättre program är detta?! Tror fasiken inte det!!



Och att denna godingen var med var ju bara ett jäkligt stort plus i kanten!! ;)
Brian Austin Green - David från Beverly Hills.





Jag älskar att alla program börjar komma tillbaka på tv. Något positivt med hösten iallafall.
Tummen upp. ;)


Samma runda

Blev samma runda idag för mig mamma. Härligt att gå i detta underbara väder, hoppas på att vi får lika fint imorgon. Tys var helt slut när vi kom hem då han gärna vill nosa och dra extra mycket på nya platser men vi får helt enkelt ge det några gånger så är han väl van vid denna runda. Man måste som sagt vänja sig, likadant som för oss människor!!

När vi kom hem blev det 1 timmes sömn för mig då jag inte riktigt kunde slappna av imorse. Ska bli riktigt skönt att somna ikväll, måste ta igen natten som var.

Mera tider

Här kan vi nu prata om att magen är full med god mat. Thai house har riktigt god mat och det märks verkligen att det är ett populärt ställe, så mycket folk det var!!!
Jag har även fått mer tider på detta jobb också, skönt med en inkomst. 2600 kr är inte mycket att hurra för direkt, räcker inte ens till räkningarna?! Nu ska här sparas till något riktigt bra och behövligt, hemlis! Kan även känna mig nöjd över tiderna då jag tackade nej till det andra jobbet att följa med till Egypten. Många tycker säkert jag är dum men det kändes inte helt bra att jobba dygnet runt i 2 veckor, så om vi ser på det såhär så skulle det inte bli någon dirket semester och istället är jag hemma och tjänar pengar på det andra stället. :)


Personalmöte på Thai house

Hemma från en kväll och natt på jobbet. Blev inte mycket sömn för min del inatt, får kanske ta igen 1 timme nu. Längre hinns inte med för vid 11.30 är det personalmöte på det andra jobbet. Det gäller att ligga på topp ni vet. Idag ska vi ha det på Thai house, spännande eftersom jag aldrig ätit där och folk pratar så gott om det hela tiden. Vi har bara köpt hem mat därifrån några gånger och då har det iallafall varit kanon.
Johan däremot lyxade till det där tillsammans med sin pappa när jag var i Nya Zeeland 2009. Åh jag får massa fina minnen bara av att tänka på det, 1 hel månad i detta underbara land tillsammans med Mimmi. Ska vi åka igen?! ;)


Kanelbullens dag.

Vilken tur jag hade under gårdagen, jag glömde helt och hållet bort kanelbullens dag. Pefekt när man vill gå ner i vikt och trimma till kroppen. Hade jag inte glömt bort detta så hade det säkert åkt ner en stor god kanelbulle men jag är inte bitter för detta, istället tvärtom. Tack kära minne för du sviker mig ibland. :)


Redo och klar.

Redo och klar nu är det bara att invänta klockan. Skönt att tjäna lite pengar men ett plus i kanten är att det är sovande natt för jisses vad trött jag blivit nu. Brukar i vanliga fall inte gå upp förens klockan 12 när jag jobbar natt, dels för att kvällen blir jäkligt lång och sedan att man sover ganska oroligt. Man ligger mesta dels och tänker på att man inte får glömma av att gå upp klockan 05 för att vända och att klockan ska ringa så att man inte missar det. Brukar intala mig själv att det inte ska vara några problem men ändå är man dum och oroar sig, helt i onödan också.


Målvikt

Precis ätit en god middag och nyttig dessutom. Blev stekt kycklingfile och till det hade jag stekta champinjoner och körbärstomater. Sådan mat ska jag äta tills den dagen jag når mitt slut mål. Jag laddar redan för beach 2011, heja mig! Jag har gjort det förut och kan göra det igen, sist hade jag en mål vikt som jag nådde fram tills ganska fort. Hoppas på liknande denna gången. Här ska trimmas också, platt och slankt ska det bli. Njuter av bara tanken på en perfekt kropp, fast frågar mig ofta hur en perfekt kropp egentligen ser ut?! Någon som vet detta?!

Morgon promenad

Uppe tidigt idag, ovanligt för att vara mig och speciellt när jag ska jobba natten. Har iallafall kommit fram till att jag sover på tok för mycket och tror inte att jag ensam om detta.
Vaknade av att telefonen ringde, det var mamma som ville ha med mig och Tys på promenad. Självklart, det är skönt att röra på sig och man får ett jäkla bra tempo när Tys är med.
Men innan vi gick blev det kaffe här hemma, har ni hört att det ska bränna fettet bättre? Jag vet att det fungerar sedan innan!

Vi gick iallafall i 1 timme, runt sjön här i Skultorp. Så himla skönt och ett plus i kanten var att det även var skönt väder ute. Imorgon blir det morgon promenad igen, nu ska vi skärpa oss om inte annat för Tyson´s skull!!!
Han om någon behöver motion, sådan ras behöver verkligen röra på sig och bygga muskler. Blir lätt för mycket löst skinn som hänger annars. Haha.


Ullared

Så var lördagen den 2 oktober äntligen här. Idag stod det Ullared på schemat och klockan ringde tidigt, höga förväntningar och mycket vi ville köpa. Trodde dock hjärtat skulle stanna när vi kom fram, så sjukt mycket folk och sjukt lång kö men det hindrade inte oss. Vi stod i kö 2,5 timme innan vi äntligen kom in i värmen, ångrade mig djupt i kön att jag inte tog med min vinterjacka. När vi äntligen kom in var det rent kaos, folk körde sina kundvagnar hej vilt och man kom inte ens 1 meter framåt. Efter att ha trängts där inne i 3 timmar och tålamodet var i botten så bestämde vi oss för att gå ut, i kön träffade vi även på Mimmi som ställde sig vid oss. Vi stod i kön till kassan i 1,5 timme. Ja hela dagen i stort sett bestod av kö. Så jäkla tråkigt!



När vi till slut var hemma på kvällen och hämtat Tyson i Stenstorp kunde vi äntligen packa upp våra kassar, min enda en. Det är nog första gången jag kommer från Ullared med 1 kasse och ett kvitto med summa 401 kr på. Fick iaf med mig ett par mjukis byxor, trosor och en annan massa onödig skit. Tyvärr var allt förstort. :(

Jag är jäkligt glad över att kunna åka dit den 18 oktober igen men denna gången med jobbet och jag håller verkligen tummarna för att det inte är lika mycket folk då.

Bio och Kina mat.

I fredags kväll var vi iväg på bio tillsammans med Malin, Micke och Joel. Resident Evil Afterlife. Mycket bra film med fick dock lite ont av glasögonen som vi behövde ha på oss eftersom det var en 3D film.


Innan bion åt vi kina mat, dock inte lika gott som vi hade föreställt oss. Tråkigt men så brukar det ju bli. :P
Jag och Johan kom i säng väldigt sent och det märktes verkligen dagen efter då vi skulle upp tidigt men vi får skylla oss själva eftersom vi körde hem Joel till Falköping innan. Bara en "liten" omväg ju. Haha.