Ikväll har vi "grillat" med Emil och Helen...

img_9176 (MMS)

Ikväll har vi "grillat" med Emil och Helen. Tyvärr så började det regna precis när Henrik skulle starta grillen så istället fick vi grilla köttet i ugnen, gjorde inte så mycket eftersom även det blev smaskens! :) Nu ligger jag i sängen och tänker sova eftersom jag är himla trött. Natti natt!


Vakna tidigt.

Vi är vakna tidigt här i Skåne, redan klockan 6 slog jag upp mina ögon och var jätte pigg. Valde efter lite om och men att försöka somna om men detta gick bara i ca 1 timme.

Idag har vi inga direkta planer för dagen men ikväll ska vi grilla med Emil och Helen.

Såhär blev det med slingorna, jag är kanon...

img_6132 (MMS)

Såhär blev det med slingorna, jag är kanon nöjd! :)


Fullt upp

Igår gick dagen utav bara farten, kan inte förstå vart den tog vägen. När J kom hem från jobbet åkte vi och handlade, var både på Willy´s, Maxi och Netto. Willy´s handlade vi all mat på, jag tycker den affären är kanon efter att de byggt om och att det är billigt är bara ett plus i kanten. Maxi är på tok för stort och Kvantum är det alldels för mycket folk på. På Maxi köpte jag iallafall en inpackning, min var slut och de hade den inte på Willy´s. Netto hade de billiga monster och J är en torsk på att dricka dem, speciellt när han spelar som han ska göra hela helgen. Skönt att jag inte är hemma. ;)

När vi kom hem packade vi in all mat. J gick ut med T och jag sprang ner i tvättstugan. Nu skrek magen efter mat och det märktes på både mitt och J´s humör. Vi kan inte ens vara i samma rum när vi är hungriga eftersom vi bara ryter åt varandra då. Så medans jag gjorde maten satt J vid datorna. Bra team de där. :P

När vi hade ätit och var mätta och belåtna satte jag J på en ny utmaning, han slingade mitt hår. Det tog tid men jag är nöjd. :) Jag har alltid tyckt att det är sååå jäkla lite färg i sling paketen men tro det eller ej J lyckades få mer än halva över och då hade vi dragit upp slingor i alla håll. Han är inte dålig min man. :)


Nu tycker jag att denna dagen kan springa förbi också men självklart ska den gå uber sakta. Klockan 4 ska jag iväg på möte och efter det packa. Sen tänker jag lägga mig jätte tidigt eftersom jag vill ha morgon dagen nu...

Städa

Hunden sover, mannen jobbar och jag passar på att städa när ingen kan springa ivägen för mig. :)
Vid 14 har vi tvättstugan och när Johan kommer från jobbet ska vi åka och handla. Fullt upp hela dagen!

Mat lista

Finns det något tråkigare än att skriva lista över vad man ska handla för mat?! Konstigt nog så är det ALLTID jag som får göra det i våran familj och nu har jag slut på fantasi. Som tur är så har jag min iphone och en riktig räddare i nöden eftersom det finns så många gryma appar på den. Idag handlade det speciellt om mat och listan är redo att bockas av imorgon då vi ska handla. :)
Tänkte även ställa mig på torsdag och göra stor kok så det finns matlådor till Johan när jag inte är hemma, då är det inget som fattas när jag sedan ska göra mat nästa vecka. ;P Jag vet, jag är helt omöjlig och ett riktigt kontroll freak som vill ha ordning och reda omkring mig. Det får mer än gärna vara på mitt sätt. ;)


Nu åker jag och klipper mig, kort eller långt återstår att se då jag inte bestämmt mig ännu. :P

Skåne iallafall

Morfar ringde igår och berättade att han inte hade någon körning till Skåne på fredag. Shit vad besvikna jag och Mimmi blev. Men nu har det löst sig ändå, Johan skickar iväg mig med tåget istället. :):):)


Imorgon ska jag ÄNTLIGEN klippa mig, håret...

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN klippa mig, håret är som svinto just nu. Har inte klippt mig sedan i januari, opps.


Märks att man inte är pur färsk längre, in...

Märks att man inte är pur färsk längre, insåg precis att jag har blivit åk sjuk på äldre dar :(


Älskar den!!

img_3242 (MMS)

Älskar den!!


Kungshamn är underbart. Idag har vi gått o...

Kungshamn är underbart. Idag har vi gått och strosat på Smögen bryggan och jag har fått en Pippi tröja, mer än nöjd :) Hoppas ni har det kanon!


På väg till kungshamn, ska bli så jäkla sk...

På väg till kungshamn, ska bli så jäkla skönt att komma hemifrån lite... Ha en fin helg...


Min vovve

Har varit iväg och lämnat Tys nu, eller kom hem för en halvtimme sedan.
Passar på att städa av nu så det är rent och snyggt på söndag när vi kommer hem igen.

När jag kom hem tog det mig 10 minuter innan jag insåg att jag aldrig skulle klara mig utan min hund.
Han är fan nästan mitt allt, eller han är det. Han har funnits där och tröstat mig i 3 1/2 år, varje gång jag varit ledsen har han kommit och krypit upp brevid mig. Visst har vi också varit osams många gånger men dette beror på att han ska lära sig, man måste vara hård mot en sådan hundras. Detta var mest i början när jag precis fått honom, han var så himla osäker. Nu kan man se på honom att han känner sig trygg och hans inlärning har verkligen gett resultat.
Jag är så himla glad över att han och Johan kommer så bra överens, dom fastnade för varandra redan första gången de träffades (innan jag och Johan blev tillsammans). Johan avgudar Tys och Tys avgudar Johan. Tys kommer överens med alla människor, han är så himla kram sjuk och vill gärna gosa men ibland kan det bli lite för mycket. :)
Min syster som har varit jätte rädd för stora hundar hela sitt liv (detta beror på en barndoms händelse) till och med älskade honom redan första gången de träffades. Och när Mimmi är här får Tys gärna ligga och sova hos henne, även fast han snarkar och tar himla stor plats i sängen.
Jag kommer ihåg första gången jag skulle visa mamma och Bosse min nya hund, de två var verkligen på sin vakt och jätte osäkra, mycket tveksamma över mitt val av ras. Jag ler när jag ser tillbaka på detta, hur det står tätt tillsammans i ett hörn utan Bosse´s trappuppgång. Jag sa till Tys´s att sitta och han satte sig, både mamma och Bosse kollar på mig och drar en djup suck. :P Idag kan man inte tro att det verkligen var så, Bosse älskar Tys och likaså mamma.



Vet inte vad jag skulle göra utan min hund, min tröst genom livet. Han fanns där efter att pappa gått bort, han blev mitt stora stöd och min tröst. Och jag blev hans räddare genom livet, han var jätte ovårdad och osäker när jag tog över honom. Detta finns det tyvärr lite kvar av, när det blir bråk eller konflikter kilar han gärna iväg med svansen mellan benen och gömer sig.

Jag hoppas att Tys lever lika länge som jag gör, jag vet dock att detta inte kommer hända men man kan ju alltid få hoppas. Jag kommer aldrig någonsin ha en sådan underbar hund som han mer.

Arvingarna

Tro det eller ej men jag går runt här hemma och sjunger på Arvingarna!! När jag börjar sjunga på en låt MÅSTE jag bara höra den också. Arvingarna är nostalgi för mig och jag får inte nog.
Jag kanske är konstig men jag tycker att det sällan görs bra ny musik, bara sånt man tröttnar på efter att ha hört det 3 ggr. Bättre var det förr då man inte fick nog av musiken som mamma och pappa spelade, jag fortsätter spela deras musik smak än idag. ;)

Kroppen spelar

Känns som det är mycket idag men som tur är så är det bara kroppen som tror det och hjärnan något helt annat. Jag har gott om tid på mig då klockan inte är så mycket än.

Ska strax hoppa in i duschen men först dricka upp mitt morgon kaffe, det är väldigt viktigt.
Sen tänkte jag packa så att jag har det gjort.
Klockan 2 ska jag åka till Johans mormor och morfar och lämna av Tys där, han ska vara där i helgen.
Och vid 5 tiden åker vi mot kusten och tillbringar helgen där. Underbart, jag hoppas på fint väder.

Ska pussa lite extra på Tys idag eftersom det sägs att jorden går under på lördag kväll. Äsch jag tror inte på det men man ska aldrig säga aldrig.

Återkommer

Är det inte underbart att Solsidan drar ig...

img_8095 (MMS)

Är det inte underbart att Solsidan drar igång på söndag igen :) Älskar det programmet, exakt min lama humor!


Grattis

Grattis himlens finaste ängel på födelsedagen.


Finns inte ord för hur mycket jag saknar dig pappa. <3

...

Sitter återigen vid Johans dator, men jag har då inte slängt ner min i byrå lådan än. Alltid något.
Har pluggat hela morgonen,även hela kvällen igår pluggade jag och jag kände mig verkligen taggad för prov. Fick precis ett samtal att alla provtider är inställda idag. What???
Får åka in imorgon och boka ny tid helt enkelt och hoppas på att det finns någon denna veckan.

Jordbävning

Tydligen så ska jorden gå under den 21 maj runt 18.00. Detta på grund av en enorm jordbävning.
Känns lite otäckt och jag kommer sitta på helspänn 17.59.

Bärbar dator

Sitter just nu vid min dator, min bärbara som annars bara ligger i en byrå låda. Sist jag hade uppe den var i januari såg jag precis, ska börja sitta vid den mer men blir lätt att man skippar dator när man har Iphone. Allt finns ju liksom i den och eftersom Johan´s dator för det mesta står på är det lättare att sätta sig vid den än att ta upp min i byrå lådan. :P
Just nu installerar jag ett nytt antivirus program och sen ska Johan få formatera om min data, har nog en hel del skit på den just nu.

Dagen idag har bestått av pluggande, jag har verkligen glömt hur mycket det var att få in i huvudet. Det märks att man inte är pur färsk längre. Haha.
Tog ett avbrott förut och sprang 30 minuter på mitt löpband, det är något som jag dragit mig för väääldigt länge. Och ack vilken träningsvärk jag har idag från igår då jag också sprang. Skönt när det känns. ;)

Har även blivit tokig flera gånger idag, våran kaffemaskin har gått sönder. Det är ju liksom något man bara tar för givet ska fungera men icke. Idag har ångrat mig många gånger att vi inte har en kaffebryggare istället, men eftersom det bara tar tid så är det värt det när det inte krånglar och eftersom det bara tar endast 2 minuter att få sitt kaffe med kaffemaskin på morgonen är det toppen bra. :)
Tur jag har en händig man här hemma som just nu försöker sig på att laga den och fungerar inte det får vi lämna in den på lagning, jag vägrar att gå tillbaka till kaffebryggare.
Hur som helst så blev mamma min räddare i nöden idag och bjöd på kaffe, jag har inte tidigare märkt av hur beroende jag egentligen blivit av kaffet eftersom det är något alltid finns här hemma.




Har mer att berätta, håll tummarna tillsammans med min att min morfar jobbar nästa fredag. För om han gör det ska jag åka med honom i lastbilen till Skåne. Perfekt att ha en morfar som kör lastbil och en syster som bor i Skåne. ;)
Att jag åker med morfar beror på att Mimmi ska åka med hit upp på söndagen och då är det väldigt onödigt att åka i två bilar, både dyrt och tråkigt. Så med andra ord är morfar perfekt. ;)
Träffar tyvärr inte min morfar så ofta längre så det kan bli trevligt att få göra det i 3 timmar då, han har valt att ta avstånd vilket jag fortfarande inte förstår varför han gjort. Jag minns min morfar som väldigt snäll och ett Elvis fann, när jag var liten avgudade jag alla hans Elvis saker som han än idag har kvar. Han hade ett helt rum med bara Elivs prylar i där vi aldrig fick vara ensama. Haha.
Jag önskar att min morfar kunde bry sig lite mer om oss...

Sverige - Finland

Satt och kollade på BB igår kväll och insåg att det verkligen närmar sig finalen nu. I 84 kvällar har jag suttit och kikat på det och det är bara 16 kvar, vad ska jag göra efter det?! Snacka om att man verkligen blir fast i saker och ting fort.
Hur som helst så efter BB byte jag över till hockyen för att kolla på den, inser ganska snabbt att Sverige inte kommer få guldet då det bara är slarv från deras sida och istället tar jag fram telefonen och loggar in på facebook. Jag blev riktigt arg då verkligen ALLLA hade skrivit något om Sverigen eller Finland och undrar gensat hur fasiken folk kan sitta hemma i Sverige där de bor och heja på Finland?!


Nu ska jag fortsätta med mitt städande, dammsugning, golvtorkning och dammning.

Ny veterinär

Veterinären idag var kanon fin, verkligen super fräsch. Utan att tveka skrev jag in Tys, så nu när han snart ska ta sin 4 års spruta ska vi gå dit. Även svärmor skrev in sina hundar där, hennes stora hund fick även vara test hund för ett nytt foder mot leder och övervikt. Riktig tur hade hon och fick en 12 kg gratis säck med hundfoder från Hills. Svärmor var riktigt nöjd över att jag drog med henne dit. :)

Vi möte även en jätte söt hund där, en mops. Och om jag någon gång ska ha en till hund ska det vara en sådan ras. Så underbart söta är dom men min Tys är sjävlklart sötare. <3



Nu ska jag hoppa in och ta en dusch innan Big Brother börjar. Jag dissar VM finalen då jag bara blir nervös. :P

Försöker få Johan, experten på att sova lä...

Försöker få Johan, experten på att sova länge. Väntar på att svärmor ska höra av sig, vi ska kika in nya veterinären idag. Hoppas dom är bra eftersom de ligger så nära och bra, vore skönt att slippa åka till stan :)


Tredje plats är inte fy skam det heller. G...

Tredje plats är inte fy skam det heller. Grattis Sverige och sen kan vi vara stolta över att det är svenskar som skrivit vinnar låten :)


Jag och Tys sitter och kikar på Eurovision...

Jag och Tys sitter och kikar på Eurovision, håller tummarna för Sverige. Johan är hos en jobbar kompis och jag har pluggat hela kvällen, nu blev huvudet trött så jag fastnade här. Inatt ska jag hämta Mimmi som är på bröllop.


Jag får väl göra som alla andra: "Härligt ...

Jag får väl göra som alla andra: "Härligt Sverige". Kvällen igår spenderades hemma hos Tessan och Lucas, mycket trevligt. När vi kom hem fick jag en fruktansvärd mensvärk, kan inte minnas när jag hade det sist. Som tur är så har jag världens bästa älskling, han masserade snällt bort det och jag kunde somna gott efteråt.. :)


Glöm inte att älska din mamma, för oavsett...

img_8399 (MMS)

Glöm inte att älska din mamma, för oavsett vad som händer kommer hon alltid att älska dig!


Har nu gått min andra dag, intro. Känns ka...

Har nu gått min andra dag, intro. Känns kanon och nu är jag redo för att börja jobba. Jag vill NU NU NU!!! Fick frågan idag om jag jobbat inom vården i 5 år. Härligt när medarbetarna är nöjda :)


Har nu rast. Vad gör man på en rast?! Jag ...

Har nu rast. Vad gör man på en rast?! Jag är inte van vid att ha det så blir bortskämd, som personlig assistent kör du istället hela dagen och undra om det inte är bättre eftersom man bara blir trött och slö på en rast.


Jag var helt inställd på att somna tidigt ...

Jag var helt inställd på att somna tidigt igår, alldels för inställd skulle jag kunna tro för inatt har jag endast sovit 2,5 timme. Det var ljuset, kudden är värdelös, Johan har snarkat och Tys försökt har försökt komma upp i sängen. Men uppe är jag och har varit i 45 minuter nu. Om en stund är det dags för mig att åka och gå mitt intro till klockan 16. Sen hem och greja för att sedan ha kalas för Johan. Ikväll somnar jag nog skönt.


Promenader

Igår kväll tog vi en promenad med Tys runt sjön, härligt och underbart att jag för en gångs skull fick med mig Johan. Tys behöver alla långa promenader han kan få och jag måste verkligen skärpa mig.

Efter promenaden åkte vi till Netto, det är verkligen ett ställe man ALDRIG är på och jisses vad mycket skit dom hade. Men vi köpte en del ändå och insåg ganska snart är det är väldigt billigt där. :P

Vaknade imorse och tog en promenad med Tys, längre än vanligt. Skönt.
Tys ligger nu i sängen helt död och jag ska städa inför imorgon då Johan ska ha kalas. Min älskling fyller år imorgon och imorgon hinner ingen av oss städa. Johan ska jobba och jag ska gå introduktion 7-16.
Jag tänker inte vara still en minut idag utan trötta ut mig rejält så jag kan somna skönt ikväll för imorgon är det tidigt uppgång.

Fullt upp

Vaknade imorse av att hem telefonen ringde, det är just i sådana stunder som man ångrar att man skaffat just hem telefon. Jag struntade i det och drog täcket över huvudet istället men insåg ganska snart att det säkert var mamma som ringt. Istället för att gå upp låg mobilen nära till hands och jag ringde upp henne.
Gick efter det upp och tog en dusch, försöka piggna till går ju men jag lyckades inte särskilt bra utan det krävdes två koppar kaffe först. Tog en promenad med Tys som även han var tok trött.
Sen kom mamma och hämtade mig och vi har mest flängt runt hela fm, avslutade med att köpa en sallad på Alpina som vi tog med hem. Nu har mamma precis åkt hem och jag ska snart åka och hämta henne, ska köra in henne till stan IGEN. :P

Sen hem och laga mat åt Johan och efter det ska vi ta en långis med Tys. Härligt väder och vi alla tre behöver frisk luft. Ikväll blir det hockey, troligen inte för mig som får spendera mitt tv tittande i sovrummet istället. ;)

Slappar i soffan och precis kikat BB.

img_6381 (MMS)

Slappar i soffan och precis kikat BB.


Helgen

Lördagen spenderades hemma hos svärmor och Björn. Underbart väder och Tys är överlycklig varje gång vi åker dit då han vet han att får springa lös, han är inte still i 1 minut ens. Har haft med honom varje dag när jag släppt ut hennes hunder och det har verkligen gett resultat när han sprungit så mycket, vilka ben muskler min älskling har fått. Riktigt muskel berg den där hunden, precis som det ska vara på sådana hundar.

När vi kom hem startade vi grillen och igår var det extra gott med just grillat ( kan det bero på det härliga vädret tro ) Jag blev även enormt sugen på vin och det törstades nog lite i J´s mun också när jag nämnde det. Likaså Cihms när jag frågade honom, vi bestämde oss för att ta några glas. Vi hamnade på Cihms förenings grillplats dit även Carl, Anton, Jimmy och Emilio kom och jojnade oss. Jag var dock ensam tjej men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade trevligt ändå, tillslut kom iallafall Emelie och höll mig sällskap. Vi båda blev runda under fötterna och fnittriga tillsammans. ;)
Vid halv 2 tog tröttheten över och efter många glas vin bestämde vi oss för att gå hem.

Vaknade imorse och mådde fruktansvärt dåligt, enorm huvudvärk. Och idag jag meddela att det är första gången jag kräks pga en bakfylla. Blää. Vaknade första gången vid 9 men somnade om på soffan och sov tills klockan 12. Skönt. Vi har njutit av en god pizza, finns det något bättre dagen efter?

Just nu har jag tagit en paus i mitt städande och J kollar på hockey.
Ikväll ska vi grilla med våra grannar Tony och Emelie och självklart Elise.

Sitter och blänger lite på matte efter att...

img_1893 (MMS)

Sitter och blänger lite på matte efter att ha blivit duschad. Han älskar att bada i sjöar men blir jätte sur när han måste duscha. Nu luktar han så där gott och blir alldeles mjuk i pälsen. Nu var det ett tag sedan han duschade sist men tack vare bra schampoo slipper vi lukten av "våt" hund. Nej, gott och fräscht ska det lukta tycker jag och Tys. :)


Tys är riktigt matte sjuk idag, han går ef...

img_7190 (MMS)

Tys är riktigt matte sjuk idag, han går efter mig vart jag ens går till och med på toaletten ska han sitta och titta på mig. Han ligger på mig i soffan och följer varje steg jag tar, det känns nästan som att jag har en svans ;)


Sov gott, gamlafarmor Vivi. <3

Sov gott, gamlafarmor Vivi. <3


Påbörjade morgonen med att gråta, det börj...

Påbörjade morgonen med att gråta, det börjar bli en vana nu. Det är jobbigt när man inte kan sätta fingret på vad det är som gör att man mår dåligt. Utan att veta vad kan jag inte heller göra någonting åt det. Jag börjar mer och mer inse att pappa faktiskt är borta på riktigt. Efter snart 4 år har jag ännu inte fått in det i mitt huvud, något som är fruktansvärt jobbigt. Jag vet inte om det är att jag inte vill inse det eller att det är för jag inte helt enkelt fortfarande inte kan förstå det. Men sorgen kommer ikapp mig ofta. Saknar honom så fruktansvärt mycket, jag vill att han ska vara här varje sekund. Även om han inte var där så ofta när han levde så var det var det bara ett samtal till honom. Ett samtal kan betyda så mycket, det kan värma ens hjärta så otroligt mycket. Det finns så många varför som jag vill ha svar på, hade jag fått svaren så hade det nog även varit lättare att gå vidare men nu står jag på samma ställe och trampar nästan 4 år senare.


Min ängel, jag saknar dig <3

img_6167 (MMS)

Min ängel, jag saknar dig <3


Måste säga att jag skrattade gott åt ett s...

Måste säga att jag skrattade gott åt ett sms som jag fick av 78 åriga farfar: Bin Laden är död men hans lite mörkare bror Choko Laden finns kvar samt kusinen Marme Laden partyprinsen Pinaco Laden, vegetarianen Sal Laden sen får vi inte glömma hans senila farbror Va Fan Var De Jag Laden samt den livsfarlige vissångaren Bal Laden...


Kan ju inte bli mycket värre när det är sn...

Kan ju inte bli mycket värre när det är snö i maj!!! Nu har mamma och Bosse precis varit här, fikade lite. Vi skrattade gott åt min foto app som jag laddat ner. Haha. Nu ska vi åka till affären för att köpa toa papper, just nu tackar jag för att vi hade näsdukar här hemma. ;)


Det är inte sant, det snöar ute!!!! Skräpn...

Det är inte sant, det snöar ute!!!! Skräpning väder guden...


Jag kan fortfarande inte sätt fingret på v...

Jag kan fortfarande inte sätt fingret på vad det är som gör att jag mår som jag gör. Jag hoppas på en klarhet snart då det ofta bara brister och tårarna kommer. Idag har mamma varit här en sväng, så skönt att hon finns att prata med och att hon ställer upp i vårt och torrt. Ska bli skönt att min älskling kommer hem om 40 minuter, gillar inte alls att vara själv när jag känner såhär. Jätte jobbigt!!! Ska nu börja med maten så jag får något annat att fundera över. Ha det fint så länge <3


Idag sov vi tills vi vaknade med andra ord...

Idag sov vi tills vi vaknade med andra ord tills Tys väckte oss. Johan tog morgon promenaden och jag gjorde frukost. Städade av efter går dagen, vilket behövdes och efter det hamnade vi i soffan som två döda sillar ;p Efter några timmar var det dags för mat som vi för en gångs skull gjorde tillsammans. Vi har haft en riktig "göra saker tillsammans dag" idag. Så himla härligt och vi både känner oss helt ny kära. Vi har bestämt oss för att njuta mer av tid vi har tillsammans och inte tjura på varandra längre. Ta vara på dom personer ni älskar, för ett liv kan ta slut alldeles för fort och man hinner inte göra och säga allt man vill till personen. Tro mig jag vet hur det känns att vilja säga sååå mycket till en person men det är redan försent!!!!


Slänger in ett sms inlägg. Har ni haft en ...

Slänger in ett sms inlägg. Har ni haft en bra Valborg och firat in våren mina sötnosar? Vi hade det jätte trevligt, grillade tillsammans med J och M här hemma, alkoholen flödade. Senare på kvällen tog vi en sväng till sjön för att kolla på brasan och alla raketer. ( sist jag var vid sjön var jag 15 år och onykter ) Igår var det inte alls lika roligt och jag börjar känna mig gammal. Vi gick hem och spelade spel efter sjön, tack till dig som gjorde "jag har aldrig" appen. Ni räddade våran kväll :) Vid halv 2 rundade vi av och gick och la oss. Gissa om jag somnade skönt efter några glas vin.