.

Mina tårar bara rinner, kommer mest och går hela tiden. Kan inte hejda dem, jag orkar inte :(

Hela händelsen



Allt började redan i fredags kväll, cirka klockan 24 då en kille som sitter i styrelsen i våran förening kom upp och berättade att vi haft inbrott i vårt förråd. J gick då ner för att kolla läget och efter kom jag skit förbannad. Upptäckte att inget var stulet eller så men själva grejen, man gör inte så. Jag blev arg och gick ut för att titta läget (barfota), såg då inget. Gick upp igen för att somna om vilket inte gick så bra. Sov endast 3 timmar denna natt.

Klockan 5 på morgonen kom M hit och vi gick ner till bilen för att åka och hämta upp svärmor. Hann inte mer än ner för än vi såg två personer stå vid en bil. Dom började gå ner mot våran källaren och jag hade ögonkontakt med den ena hela tiden, riktigt hånflinade gjorde han. Vi bestämde oss för att gå upp för att hämta M´s bil och ställa den på min parkeringsplats, upptäckte också att det lös i källaren. Gick upp och knackade på hos killen som kom upp natten innan till oss men ingen öppnade, hörde även hur det lät i från källaren. Jag samlade allt mitt mod, tog med mig M som nog var räddare än jag och gick ner till källaren.
Den första killen jag såg frågade mig vad som hände där nere och jag kontrade med att jag precis skulle fråga honom vad fan dom höll på med. Frågade efter den andra killen som stod inne i ett utav förråden och tryckt och inte kom ut efter säkert 20 sekunder.
När han till sist kom ut frågade jag honom vad han höll på med vilket han svarade tillbaka att dom bara kollade lite. Jag sa då till dom att dom inte hade ett skit att göra i våra förråd och att han inte ens bodde i vårt hus.
Efter detta upptäckte jag att det stod en tv bänk utanför förråden och såg där på två utav våra tavlor. Frågade vad tusan mina två tavlor gjorde på den tv bänken och bad honom lägga tillbaka dom. Vilket han även gjorde och visst mycket väl vilket förråd som var mitt.
Jag såg då hur hans två ögon svartnade och bestämde mig för att ta M med mig och gå. Sedan kunde jag inte göra så mycket mer och mitt mod var borta och jag var mest förvånad att jag överhuvudtaget vågat ta mig ner.

Efter detta styrde vi bilen mot svärmor och sedan mot Ullared.
Fick ett ex antal samtal igår och blev förhörd. Minns gör jag mycket väl och jag blir bara mer och mer förbannad när jag tänker på detta.

Ullared

Ullared var kanon, även om svärmor lurade oss till en läääängre väg dit och att vi kom senare iväg än planerat. Jag har iallafall shoppat, lampa + lampskärm, inredning till vardagsrummet, fotbad, rakskum, kalsonger, tio monster. Ja en massa saker och jag är mycket nöjd över att inte ha kommit hem med en massa skit.

Varför vi blev sena iväg imorse kan jag nu berätta för er.
Som jag tidigare hade vi på hälsningar i förråden i källaren igår kväll, dom hade inte tagit något men brytet upp dörrarna. Mycket märkligt tyckte vi alla. Strax innan jag och M skulle hämta svärmor såg vi två personer gå ner mot källaren, jag hade ögonkontakt med den ena hela vägen tills han försvann bakom gaveln men det enda jag fick var en hånflin. Vi bestämde oss för att flytta på M´s bil och ställa den på min parkering och såg då att det lös i källaren. Jag samlade allt mitt mod jag hade och gick ner i källaren och frågade vad fasen dom höll på med. Till svar fick jag att dom kollade lite och jag undrade varför i mitt förråd och varför i helvete låg våra tavlor på en svart tv bänk från ett annat förråd?! Fick inget svar!! Jag bara kokade av ilska eftersom någon idot har varit inne i VÅRT förråd och rört till bland VÅRA saker, VÅRA egendomar som ingen annan har med att göra.
Nu är det iallafall skönt att dom är polisanmälda och inte är välkommna till denna föreningen mera...
HUR FAN KAN MAN HA MAGE TILL ATT STJÄLA FRÅN SINA EGNA GRANNAR?!?!?!?!?!?


Såhär pigg är jag en tidig morgon efter at...

20110226220 (MMS)

Såhär pigg är jag en tidig morgon efter att ha sovit ca 3 timmar. Tack för det era knarkande tjuvar, fick reda på sent igår kväll att vi har inbrott i vårt förråd. Skönt att dom visste vilka det var, polisanmälan eftersom dom inte har ett skit att göra i andras förråd! Nu kör vi bilen mot Ullared och shopping. :)


Gubben i lådan

Fått en flaska I huvet, legat sövd på akuten.
Varit död I minuter, hela själen var bruten.
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet.
Jag har famlat I mörker, men I dig såg jag ljuset
Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Med dig blir jag mindre, som gubben I lådan.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra tusen gånger om.

Blivit lämnad I staden, medan du gick och blunda.
Fick en känga i magen, tills jag smakade gatan.
Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen.
Som nyss blivit begragen, och som tänkte på laget.
För jag tänkte på jag-et, och jag såg alla tecken.
Men jag ville va bättre, men då blev allting sämre.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.
Tusen gånger om.

Ställ oss båda på en våg, och snart flyger du bland stjärnor.
Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du I mitt hjärta.
Ta mitt skimmer, för jag brinner.
Du är blott en blev lanterna, jag har gjort det här så länge.
Jag kan lika väl fortsätta.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.

För jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.



Att älska dig..

Du, rör vid mitt inre
Du, du fyller mitt sinne
En dröm förvandlas till en verklighet
En värld, som väntar på oss

Att älska dig
Den du är
Du är allt jag nånsin önskat mig
Varje stund, varje ögonblick får liv igen
Det finns inga tvivel kvar
Jag förstod på en gång
När kärleken kom

Jag, kan äntligen andas
Mitt liv, har långsamt förvandlats
En stig, som leder till oändlighet
En värld, som finns här för oss

Att älska dig
Den du är
Du är allt jag nånsin önskat mig
Varje stund, varje ögonblick får liv igen
Det finns inga tvivel kvar
Jag förstod på en gång
När kärleken kom

Jag är redo för under som sker
När ett hjärta får följa sin lag
För du, är allt jag vill ha

Att älska dig
Den du är
Du är allt jag nånsin önskat mig
Varje stund, varje ögonblick får liv igen
Det finns inga tvivel kvar

Att älska dig
Den du är
Du är allt jag nånsin önskat mig
Varje stund, varje ögonblick får liv igen

Nu och för alltid här med dig

Bra gjort...

Men bra Ida, bra gjort..... Glömde nästan det viktigaste av allt på Kicks, surt... Jag får analklåda på mitt dåliga minne, inte för att det hör ihop någonstans men ändå.....

Elin´s

Har nu varit iväg till Elin´s espland tillsammans med M och N. Gjorde en upptäckt imorse att mitt smink var slut, det bådar inget gott alls och jag ogillar att köpa det då det är dyrt och trist. Men som tur är så får man ut något gott av det eftersom smink gör en till en snyggare människa. ;P
Även ett nytt nagellack till min samlig, denna gången rött. Jag älskar röda naglar, snyggt som bara den och man ser mycket mer vårdad ut med lack på. Tänk vad en liten pensel och en liten glasflaska kan göra. Hihi.
Gjorde även en kap och köpte ett par skor, rea pris 199 kr men sen var jag medlem också och då var det 50%. Mina nya stövlar blev nästan gratis, gratis är alltid bäst. ;)
Var även inne på djurmagazinet och köpte lite saker till T, bajspåsar (istället för blöjor) och ett nytt halsband då hans gamla har gett sig efter ca 2 år. Hållt bra ändå om man kikar på hur mycket han drar. Träning T, träning. Muskelknutte till hund som man har så borde det vara jag som tränar istället, starka armar tänker säkert T och inget gnäll på morsan. ;P

Min hund

Det är VÅR, bortsett från all snö och kyla. Det riktigt märks att folk är trötta på vintern nu, folk hänger ut sina mattor nu, har slängt på sig vår jacka och gör sig fräscha. Jag verkligen gillar det, jag vill också ha vår. Jag är trött på allt vinter depp nu, den gråa trista vintern kan nu gärna försvinna. Men om jag har förstått det rätt så ska kylan bara vara över helgen och sedan får vi plus grader. Det vore underbart eftersom även snön töar bort då.

Har nu gjort mig i ordning och ska ut med min "son". Ja man kan faktiskt kalla T för det, jag får gå ut och rasta honom istället för att byta blöja, jag får lägga upp hans mat istället för att mata, jag får tjata och gnälla och till slut lär han sig vad han får och inte får göra.
Helt plöstsligt blev min hund även min son, om han fick välja skulle han nog gärna vara mänsklig och kunna säga till mig: " fan vad du gnäller morsan".


Jag vann!

Bestämde mig redan för igår kväll när jag gick och la mig att jag skulle vara uppe tidigt idag. Sagt och gjort för här sitter jag nu, hur trött som helst med en kopp kaffe. Jag ska allt vinna över kroppen, det är jag som bestämmer och inte den!

Ska alldels strax hoppa in i en dusch, det behövs verkligen då håret är bra otäckt nu. Jag har detoxat det sedan i tisdags, varför? Jo för att att det blev fötigt redan på kvällen när jag hade duschat! Jag fick duscha och tvätta håret varje dag så nu jäklar ska det antagligen vara bra med det.

Ikväll ska vi äta kina mat tillsammans med M och N. Mumsigt. Jag vet inte hur bra det är för dieten? Kyckling är bra och friterat är väl fett? :P
Har lovat J att han ska få åka till MediaMarkt innan då han skulle kolla på några kablar.

Ikväll blir det sängen tidigt (men självklart inte innan BB), imorgon blir det Ullared tillsammans med svärmor och svägerska. Riktigt roligt ska det bli även om jag ska försöka att inte köpa massa skit. Hihi.

Ingen ork

Städ städ och åter städ, det känns faktiskt inte som att man gör annat i det här jäkla hemmet. Så himla trött på det nu, ingen ork alls egentligen men jag gör det ändå eftersom jag mår illa av att se all skit. Synd att inte J kände så också, han blundar gärna för smutsen och jag önskar att även jag kunde göra så.
Köket är snart klart, listerna är torkade, fönstret likaså, köksluckorna och kyl/frys också och nu väntar jag bara på att golvet ska torka så stolarna får sin rätta plats och jag kan börja med hallen.

Idag är en dag då inget är roligt, har ni också sådana dagar?!
Bråk ligger i luften då vi diskuterade igår när vi gick och la oss, åhhhh jag orkar inte utan vill helst av allt bara krypa ner i sängen och vakna en annan dag..... En bättre dag....

Onsdag

Har även fått denna dagen att gå, långsamt men ändå snabbt. Mamma var här en sväng tidigare idag, ny stylad i håret och snygg som bara den. Vid 15 tiden började jag med maten och när J kom hem från jobbet hamnade maten i magen. Efter det hoppas jag i min rosa One Piece och i den har jag myst hela kvällen.
Hem till m och K för att ta in posten, tog även med mig posten ner till min morbror J där det bjöds på massa bus tillsammans med sötnosen C. Han bjöd på kaffe och tårta (tog en pytteliten bit och fick dåligt samvete efteråt, tur att C nästan åt upp hela biten själv) ;P
Hem för att hämta J och sedan åka till affären och efter det har jag bara suttit i soffan och kikat tv. Mina givna BB kompisar kom hit, idag var dock programet lite dåligt och det hände inte så mycket. MER DRAMA TACK!!!


Nu ska jag sova och hoppas på att få sova en hel natt utan en hund som krånglar.
Tack på förhand matte´s bebis vovve.

Grattis

Grattis till alla som fyller år idag. Känner faktiskt 3 stycken som har födelsedag idag.

Min morbror Jimmy som blir 36 år.
Min syssling Julle som blir 28 år.
Johan´s kusin Sandra som blir 19 år.

Massa massa grattis till er alla. :)



Sjunga eller gråta

Precis ny duschad och ska alldels strax börja med maten.
Visste ni föresten att jag sjunger i duschen om jag är på bra humör och om jag inte är det så gråter jag. Jag bölar tills tårarna tar slut och det inte finns mer att gråta för. Och faktum är att jag älskar det eftersom ingen kan se mig. Jag tycker jätte synd om mig själv, nästan som när ett litet barn slår sig fast jag är nog värre. Man kan skratta åt det men mitt tips till er kära blogg läsare är att prova det för det är en sån enorm lättnad efteråt, man känner sig som en ny människa. ;P


Allmänt

Igår kom äntligen mina LCHF böcker, äntligen en massa smariga recept och det passar alldels utmärkt eftersom lönen kommer på fredag. :) Ytterligare -1 kg visar vågen och jag är med än nöjd över att jag startade med denna dieten.
Igår povade jag på att göra egen vaniljsås och kan bara säga släng er i väggen ni på påse. Även en god kladdkaka utan socker och mjöl, ni undrar kanske hur nu. Men inga svårigheter med fiberhusk, ägg och kakao. Mums.

För er alla Big Brother hatare tycker jag fortfarande att det är bra, vet inte vad det är med dokusåpor men jag tycker det är skit skoj och speciellt människor som är blåsta och säger emot sig själva hela tiden. Hade jag bara haft mig själv att tänka på att jag lätt sökt till nästa år, men jag tycker att BB är något för singlar. ;)

Annars har det inte hänt så mycket, brukar vara så på vardagar.
Jag funderar fortfarande på att börja plugga och har NÄSTAN bestämt mig. Har stora planer inför framtiden nu, jag vill byta bil (min dröm har alltid varit en V70 med tonade rutor) fråga inte varför för det vet jag inte själv. Nu när J förhoppningsvis snart har körkort igen kanske vi kan byta bil. Jag vill även flytta och tittar runt varje dag, J verkar inte dock lika sugen längre men inte heller det ska nog bli en svår match.

Nu ska jag fortsätta kika runt på campingar. Det blir BÄST kusten över midsommar, bara stuga som fattas.. Jag är en människa som helst undviker tält, på tok för orolig över yxmördare och sånt. Haha.

....

Varför jag la ut länken om Nya Zeeland var för att jag och M var i självaste Christchurch när vi var där.
Och för 2 år sedan hade vi nu varit hemma i Sverige i 2 dagar.
Jag kände igen mig på bilderna, vi gick förbi där varje dag. :(
Tänker på alla i NZ. <3



Nya Zeeland

”Nya Zeelands mörkaste dag”

65 döda i kraftigt skalv i Christchurch i Nya Zeeland – dödssiffran befaras stiga 100-tals svenskar i området. Live: Aftonbladets Carina Bergfeldt rapporterar minut för minut.
Kyrkan vittrar sönder framför deras ögon Minst 65 döda i skalven.



Titta inte...

Man läser så mycket skit om en del program på tv, folk kan inte riktigt förstå och hej o hå. Mitt tips till er: TITTA INTE PÅ DET OM NI BARA STÖR ER!!! Det är inte direkt så att någon tvingar er att sätta på den kanalen, ni har massa kanaler att välja emellan. Sånt här gör mig riktigt sur.....

Annars är allt som vanligt (nästan), skillanden är att jag har feber idag och det brukar jag inte ha. Känns lite bättre nu efter att jag somnade om imorse men inte helt hundra ändå. Vet inte hur jag ska fördriva tiden idag riktigt.

BB

Kan inte annat än att älska att Big Brother är tillbaka i tv rutan. Varje söndag kväll kommer jag nu mera vara mycket upptagen! Tur för er att det inte är varje dag som PH var. ;P

Söndag

Passar på att slänga in ett inlägg under reklamen på Solsidan. Visst är det program härligt?!

Igår var vi iväg till Maxi tillsammans med mamma och B, handla lite mat och strossade runt i affär. När vi kom satte jag igång direkt, gjorde egen tzatziki och egen guaccamole och efterrätten blev chokladmousse. Huvudrätt taco. Vid halv 7 kom mamma, B och M för att äta tillsammans med oss. Vi kikade även på melodifestivalen men vet inte vad som hänt med det program???

Idag har jag legat i sängen i stort sett hela dagen. Skönt och tur att tv finns där inne.
Tog en sväng hem till mamma som följde med mig till mormor där vi upptäckte att luftvärmepumpen var sönder, hoppas att den går imorgon igen.

Nu Solsidan.
Klockan 21 Big Brother - äntligen.

Ångest

Nästa månad fyller jag 22, jag börjar få panik över att åren går så jäkla fort. Jag skulle mer än gärna börja om på 17 istället. :) Jag ska önska mig pengar av alla eftersom jag vill ha en ny garderob. Får ångest varje gång jag ska välja kläder, skit jobbigt. J ska jag tvinga att betala halv mina Gstar jeans jag vill ha, dom kostar 1500 men grymt snygga och jag bara MÅSTE ha dom. ;P


Vill flytta

Jag vill flytta in till stan och jag vet att J vill det också men vad är det som alltid hindrar oss?!
Helst av allt drömmer vi om en trea i vasastan med högt i tak och riktigt gammal stil, men att köpa en är dyrt och de flesta som finns att hyra ska vara djurfria. Så less på detta, varför får man inte ha hund liksom?
Har iallafall hittat 3 st nu som är till salu och jag riktigt drömmer mig bort här framför datorn, innan nästa år har jag som mål att denna lägenhet ska vara såld och vi ska bo någon annanstans. Jag är trött på allt som har med Skultorp att göra, så mycket skit och jag tänker framtid. Jag vill inte att mina barn ska växa upp i ett samhälle fullt med droger, jag kommer vara rädd varje gång dem ska gå ut själva. Även om barn inte är på gång nu så blir det väl någon gång.  Jag är till och med orolig och rädd när jag går ut med T på kvällarna och då har jag ändå en stor hund med mig!
Jag får ont i magen av att bara tänka på SKultorp och all dess skit som det innebär.

Mamma kommer hem

Sovit fruktansvärt dåligt inatt, vet inte vad som händer men de senaste nätterna har jag bara sovit ca 4 timmar och inatt endast 1,5. Tur man inte ska upp och jobba, J och T däremot har snarkat ikapp med varandra.



NU SKRIVER JAG DET, DET SOM JAG SÅ LÄNGE HAR VÄNTAT PÅ (3 VECKOR)
Idag kommer min mamma hem, som jag har saknat henne. Vid 13 landar dom i Stockholm och vid 21 ikväll ska jag hämta vid tåget. Awesome. <3







Nagellack

För er som inte visste så är jag helt TOKIG i nagellack, nu mera börjar det bli svårt att bestämma färg då jag har på tok för många. För att vara exakt är det 34 st och Isadora är den största favoriten, även OPI är bra men dyrt.



Arg på T

Visst är det konstigt, idag har jag varit jätte arg och sur på min stackars T. Alltid likadant när jag precis har städat, då går han och äter och ni ska nu inte tro att han står på ett och samma ställe. Nej istället går han runt och sprider sin mat i HELA lägenheten. Detta är jätte störande och han får skäll och att han sedan sitter och tigger när vi äter när jag redan är arg på honom gör verkligen inte saken bättre!
Men som alltid slutar detta med mitt dåliga samvete och vi ligger och myser i sängen. J tycker jag ger efter för lätt men han om någon ska inte säga något om det. :P

Nu väntar vi på att svärmor ska komma på kaffe. :)

Lite slut på idéer

Känns som jag har lite slut på idéer när det gäller maten nu.
Idag ska vi iallafall äta kycklingen med jordnötssåsen igen, detta enligt J´s önskning. Och jag ska erkänna att den var riktigt god så jag klagar inte. Imorgon ska vi pröva på något nytt, matmuffins. Sådana där små söta men skillnaden är att det inte håller vanligt mjöl och sådan skit utan istället gjorde på Kesella och lite annat gott. Vi ska även fylla dem med massa fet, känns skumt att man går ner i vikt på det men sålänge man avstår från kolhydrater och socker så är det lungt.
Receptet på mat muffinsarna får ni imorgon när jag vet om det är värt att lägga ut dem eller inte ;P

Känns skönt att mina nya böcker kommer imorgon, 2 stycken fulla med LCHF recept vilket även innebär nya idéer.



Nu är det dags att återgå till min tråkiga städning. Suckar högt.

Hallonsmoothie

Behöver verkligen städa idag men orken har försvunnit, hoppas att den kommer tillbaka snart.

Sitter just nu med min hallonsmoothie, mums vad gott.

Ingredienser:
1 dl grädde.
1 dl turkisk yoghurt.
ca 0,5-1 dl hallon/blåbärs mix.

Gör så här:
Kör allt i mixern. Häll upp i ett glas och njut!

Min LCHF går bättre än förväntat och jag saknar inte kolhydraterna alls. Kan sakna potatis någon gång då och då men det är verkligen det enda. Jag trodde aldrig att det skulle vara så här lätt. Nu vill jag ALDRIG mer äta "vanlig" mat igen.


Nålar i magen

Mår verkligen inte hundra, det känns ungefär som att någon sitter och trycker nålar i min mage. Riktigt otäckt! Har iallafall kommit iväg och handlat tillsammans med J, nästan det enda som jag varit utanför dörren idag förutom korta promenader med T. Tog även sväng förbi mormor för att ta in posten, J var snäll och skottade.

Har nu ikväll diskat våra Lasse Åberg öl glas och även några andra glas, blir så lätt dammiga. Nu ska dom bara få torka och sedan tillbaka till sin plats. Kikat på efterlyst har vi också hunnit med och nu blir det snart sängen bara mina ny målade naglar kan torka någon gång.


Har ni haft en bra dag mina vänner? :)

J´s kläder

Har precis duschat, så himla skönt. Behövdes verkligen för att kunna vakna till liv. Slängt på mig en stor t-shirt som tillhör J och ett bara mjukisar, finns det något bättre? J kommer nog fråga varför jag drar runt i hans kläder idag men det är så himla sköna och sitter inte sådär jäkla tight. ;) Även hans luvtröjor är en favorit hos mig.

Ostgratinerade grönsaker

Ostgratinerade grönsaker

Fräs exempelvis squash, aubergine, fänkål eller andra grönsaker du gillar i smör, salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form och strö över riven ost, gratinera i 225 grader till osten fått en fin färg.

Pizza botten

LCHF pizza botten.

Ingredienser
:
2 ägg
salt
2 msk olja
1 msk grädde
4 msk vatten
3 msk fiberhusk
1 krm bakpulver

Gör så här:
Vispa äggen och saltet så att det blir fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl och låt det stå och svälla i 10 minuter.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lättast är om man sedan lägger en bit plastfolie över smeten och trycker ut den på plåten. Grädda i 10 minuter på 225 grader eller tills botten har fått fin färg.
Lägg på tomatsås och valfritt pålägg och grädda tills osten smält!

Recept på taco saker

Tacolåda

Ingredienser:
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 ask philadelphiaost
1 liten burk créme fraiche
Röd paprika
Purjolök
Tomater
Jalapenos
Riven ost

Gör såhär:
Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddan och lite vatten.
Blanda philadelphiaost och créme fraiche och bred ut i botten på en gratäng- eller pajform. Häll över köttfärsröran. Lägg över de hackade grönsakerna och avsluta med mycket riven ost.
Grädda i 20 min, 200 grader.



Tacopaj

Ingredienser:
500 g blandfärs
4 st ägg
100 g cream cheese
4 dl riven ost
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
10 st coctail tomater
1/2-1 burk tacosås
tacokrydda
1 msk fiberhusk

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörja en pajform med lite smör.
Vispa ihop äggen med creem cheese, 1 dl riven ost, 1 msk fiberhusk och 0,5 dl grädde.
Häll över i pajformen och grädda 15 till 20 minuter.
Stek färs med tacokrydda under tiden.
Tag ut pajbotten och låt den svalna i några minuter.
Blanda créme fraiche med 0,5 dl grädde.
Häll färsen på pajbotten och bred över créme fraiche röran.
Halvera tomaterna och lägg dem på pajen.
Strö över resten av osten och klicka över tacosåsen.
Ställ in i ugnen i 15 till 20 minuter.


Recept

Jag ska skriva några goda recept som jag har lagat.

I lördags gjorde vi jätte god kyckling, väldigt mastig och fet.

Grillad kyckling med jordnötssås
Ingredienser:
I färdig grillad kyckling

Jordnötssås:
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde (4o%)
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
1 tsk salt.

Gör så här
:
Lägg i lite smör i pannan och smält det ( äkta stek smör, ej margarin ). Ganska svag värme 3-4 på en skala till 12. Häll i kokosmjölken och sambal oelek, citronsaft och salt. ( om man köper Santa Marias kokosmjölk på konservburk så är den siktad men det spelar ingen roll, det är bara bra att ha i allt ihop ). Rör eller vispa ihop ingredienserna. Låt puttra i 5 minuter ungefär, utan lock. Under tiden finfördela och strimla kycklingen. Tillsätt jordnötssmöret och grädden och sjud till sås får en krämig konsistnes, ca 5-10 min. Lägg i kycklingen i såsen och låt det sjuda 10 minuter. Man kan även lägga i lite nötter om man vill, cashewnötter.




Igår gjorde vi en annan jätte god kyckling.

Kycklingfilé med champinjoner i gräddig sås.

Ingredienser:
4-5 kycklingfilér (helst frysta då de blir saftigare och fina med det här receptet)
Grillkrydda eller paprika + chilipuvler + spiskummin
1/2 dl kycklingfond
10-15 stora fina champinjoner (välj gärna de bruna, sk skogschampinjoner)
1 rejäl klick äkta smör.
3 dl grädde
3 dl stadard mjölk
2 dl torrt vitt vin
1 liten vitlöksklyfta

Gör så här:
* Lägg de frysta kycklingfiléerna i en smord långpappa, krydda och sätt i varm ugn på 225-250 grader. Räkna med 30-40 minuter för större bitar, kortare tid med mindre. Kolla ofta till dem, bitarna ska få en fin stekyta men inte bli brända. Pensla gärna då och då med det smälta smöret.
* Skiva champinjonerna med metalldelen av din äggskivare, jämna och fina bitar.
* Smält smöret i en kastrull och riv ner lite vitlök som får fräsa med en minut.
* I med champinjonerna, låt det hela få en fin brun färg.
* Tillsätt grädde, mjölk och fond, sänk värmen och låt det sjuda sakta tills kycklingfiléerna i ugnen är klara.
* Vispa ner det vita vinet.
* Skiva kycklingfiléerna och lägg ner dem i pannan med såsen.

Igång igen

Nu fungerar vårt internet igen efter att ha pratat med en dryg tant från Telia. Vi har kopplat bort Bredbandsbolaget nu och kör istället med våran fiberlina. J är mindre nöjd på detta eftersom det går för långsamt för hans del, men vi ska höja hastigheten och jag förstår inget. Tur att jag slipper sköta detta.

Vad trött jag blir på att inte vårt intern...

Vad trött jag blir på att inte vårt internet fungerar här hemma. Det la av igår och fungerar fortfarande inte, skönt att slippa bredbandsbolaget snart! Ligger fortfarande i sängen, fruktansvärda magsmärtor. Tur det finns tv här inne nu. Har sovit jätte bra inatt, detta beror på att jag tjatade mig till en massage av J igår. Och det är något han inte gjort för sista gången. Haha.


Sökt recept.

Känner mig hängig idag, men vet inte riktigt vad det beror på. Jag vill inte bli sjuk så hoppas att det bara är falskt alarm som vanligt.

Idag vaknade jag tidigt av att klockan ringde, redan klockan 7. Lika bra att gå upp på en gång annars somnar man om och sover så skönt, finns det något skönare än att somna om på morgonen?!
10:30 shade jag en arbetsintervjuv i Hjo, även detta som personlig assistent men inom kommun. Kändes som att det gick bra men det återstår att se.

Har nu kikat runt bland olika LCHF recept då J också ska äta detta tills lönen kommer. Onödigt och dyrt att handla för två maträtter per dag och samt att det tar mycket längre tid för mig. Alltid klurigt vad jag ska äta och sedan behöva tänka på hans mat också. Han gillar det ju så det var inga problem för honom, har suttit och knåpat ihop en massa som jag tror/vet han kommer gilla.

Ska senare sen åka iväg och handla men först ska vi få mat i magen, ska börja med den nu så att den är klar tills han kommer hem. En fet kyckling gryta blir det idag, känns som man bara äter kyckling men väldigt mycket färs också. Har varit sugen på köttfärssås i några dagar och hittade en spännande förut som jag tänkte laga någon idag, istället för pasta har man tex vitkål. Mums. :)

Kärlekens dag

Idag är det kärlekens dag och det finns en massa kärlek i luften som åker omkring.
När min älskling kom hem efter jobbet hade han även med sig jätte fina rosor. Enda sedan han kom hem från jobbet har vi myst massa, nu ikväll har vi gosat ner oss i soffan och tittat på film. <3

Snart ska vi gå och lägga oss i vårt ny möblerade sovrum, om jag minns rätt så sov jag mycket bättre när sängen stod åt detta hållet. ;)

För 1 år sedan ett exakt hade jag en väldigt tuff period med magsår och infektion på tolvfingertarmen. Detta innebar en massa jobbiga mediciner med fruktansvärda biverkningar. Jag är glad att detta är över men kan ändå bli väldigt orolig då min mage krånglar. Just som den gör nu. :/

Städar

Idag har jag massa att göra, vi bestämde oss för igår att möblera om i sovrummet igen. Jag saknar tv:n där inne, visst är det dumt att ha tv i sovrummet men eftersom jag och J gillar så olika program så är det nästan ett måste. Grejar för fullt där inne nu men var tvungen att ta en paus då armarna är som smör. ;P

Plockade även ur vetrinskåpet igår och ska diska alla glas som står där inne, behövs ibland då det lätt blir dammigt. Ska även damma i resten av vardagsrummet och även hall och datarum. Fått värsta städ kicken.

Mimmi tipsade mig igår om blogglovin, perfekt sida då man kan ha alla sina bloggar på en och samma sida. Inte hålla på att surfa runt utan istället när folk har skrivit nytt inlägg kommer det automatiskt upp där. :)


Solig promenad

Vaknade sent idag, men det var riktigt skönt att få sova ut.

Vi hade inget att göra idag så J frågade mig om vad vi skulle göra och jag föreslog solig promend. Sagt och gjort, trodde ALDRIG jag skulle få med mig honom ut och han verkade inte ens tycka det var jobbigt. Vi fick även med oss C ut och självklart T. Vi började runt sjön men när vi kom till slut tyckte jag att vi skulle fortsätta med loringa rundan och killarna var på. Underbart skönt att röra på sig även och det var mycket snö på vägen.
Efter middagen sten somnade jag tillsammans med T på soffan och sov i 2 timmar.

Jag och J har nu varit och lämnat C´s bilbarnstol. Blev även en snabbis i affären.
J har nu gått över till C och jag väntar på att Solsidan ska börja.


Har ni haft en bra dag?

Underbara dag

Underbara fina dag. Gick upp redan klockan 8 imorse, så härligt att sitta i soffan och njuta av all skit som går på tv. :) J och T kom upp vid 11 och gjorde mig sällskap och då hade jag inte fått något gjort utan bara suttit på ett och samma ställe.
Städat har vi hunnit med iallafall och jag har duschat och gjort mig i ordning, nu står J i duschen.
Snart ska vi åka och handla inför dagens middag, J kör LCHF med mig i helgen. ;)

Frukost: Avokado, brieost, salami.

Middag: Grillad kyckling & jordnötssås.

Ikväll ska jag vara själv hemma då J ska iväg till kompis. Melodifestivalen kanske?



Kvällen igår var Clara här, super söta unge. Dock var hon lite sjuk men efter att ha sovit i 1 timme var hon pigg och blev bästis med både J och T. Mina kökslådor var mycket roliga och innehöll en massa roliga saker som anvädes som leksaker, roligast var klämmerna som man sätter på fryspåsar och även rullen till plastfolie som man kunde änväda som både kikare och tuta. :P
J´s syster kom hit och jag fixade hennes hår, lite mörkare slingor och även hon blev en favorit för Clara.



Snö är underbart

Jag tycker snön är underbar och att folk gnäller på tok för mycket. Man kan försöka se det positivt iallafall, jag har nu varit och skottat hos mormor och ska åka upp en gång till ikväll. Perfekt träning för mina stackars armar. :)

Idag har jag slutat röka efter att ha läst ut min bok, det känns underbart och saknar inte den där äckliga ciggen något. Hur kan man vara så dum att man röker? Det är ju liksom inte ens gott!

Glömde ju skriva förut att jag redan gått ner 1,5 kg. I love LCHF. ;)

Snö åt oss

Ännu mera snö åt svenska folket, jag tror vi får vänta på våren ett bra tag till. :)
Vaknade av att jag fick ett sms av min söta mormor. Hon hoppas att det inte hade kommit för mycket snö. Nej mormor inte alls. ;)
Ska alldels strax ta bilen och åka till henne för att skotta, samt ta in posten. Bra det där med snö, tränar ju armarna iallafall. ;P

I em ska jag ha min söta kusin Clara, vi ska mysa ner oss i soffan och bara va. Lilltjejen har varit sjuk så vi får hoppas på att hon är bättre idag.


Frukos: Brieost + makrill i tomatsås

Mellanmål: (inte bestämt mig än.

Middag: Pizza med LCHF recept, fett och gott.


Gnäll.

Mycket gnäll om snön kan jag tycka. Vad har folk räknat med, vi har inte haft vår redan i februari på väldigt måååånga år så gott folk tänkt positivt: våren kommer snart men inte än!

Annars är allt som vanligt, min LCHF går jätte bra. Inget sugen på godis alls, stor stjärna i kanten. J har börjat bli avundsjuk på min feta mat och sagt att han gärna äter den också, men då är frågan hur det blir när han även äter kolhydrater till det?! ;P

Maten idag.

Frukost: Brieost, Salami, Ägg.

Mellanmål: Ost.

Middag: Fläskfärs + tacokryppa, egen tzatziki.

( Nu ska jag tvinga min karl att färga mitt håret ) ;)

...

Ända gången som du borde backa är när du tar sats.


Nytt liv

Idag har jag startat mitt nya liv tillsammans med LCHF, än så länge känns det bra.

Frukost: Ägg och Bacon.
Middag: Kyckling, grönsaker och någon fet sås.
Mellanmål: ( om det behövs) makrill i tomatsås.

Har gått 20 minuter på bandet nu och mer ikväll ska det bli.

Spel kväll hos N & M



























Hundbus hos svärmor












LCHF

Imorgon kör jag igång med LCHF, ska bli riktigt spännade. Har hört att det ska vara riktigt bra men kan ändå inte förstå hur fett kan vara så nyttigt. Kolhydrater är jag inte direkt så mycket för ändå om man tänker pasta och sånt. Tror detta kan passa mig bra, återkommer med resultat. ;)



Tänkte även försöka få J att börja med detta, då det är bra onödigt att äta olika mat. Bara jobbigt eftersom det är jag som lagar den och nu har kylen uppdelat, han har två hyllor och jag två. Haha. ;P

Lycklig

Det gick inget bra att avstå från våfflorna igår, M och N kom hit för att hämta en matta och då bjöd vi dom på det. Men jag åt BARA två om det kan vara till någon tröst. ;P

Idag känner jag mig så jäkla lycklig och glad, solen skinner och det är varmt. Kan våren vara på väg kanske?! Jag ska sluta vara så där grinig och sur som jag blir när det är grått och trist ute. Mitt humör går ut över T och J här hemma och det är ett under att dom båda står ut. Haha. Idag är det andra bullar som gäller. ;)

Nu är det dags att ta bilen för att handla. Jag är så jäkla bra jämt så jag glömmer ungefär hälften. ;P

Nöjd med håret

Hos Madde gick det kanon, varken för långt eller för kort utan istället precis lagom. Ingen större förändring eftersom jag bestämt mig för att spara ut håret, men det syns iallafall att jag klippt mig eftersom luggen är ändrad. :)
När jag kom hem bestämde jag mig för att städa, men blev tokig på att dammsugaren sög så dåligt och påsen var full och hemma fanns det inga nya. Tog med mig M till Electrohuset och köpte nya, även ett nytt utblåsfilter (som man kan göra rent bara man spolar vatten på det). Efter det blev det kaffe här hemma och sedan var det dags för städ, jisses så bra dammsugaren blev helt plötsligt. :)

Nu har jag precis gjort mat till J och vi är mättna och belåtna. Vi äter fortfarande inte samma mat, men vågen går neråt och snart tänker jag börja äta normalt igen. Idag fick han hemma gjorda köttbullar och det riktigt vattnade sig i munnen på mig, men jag avstod.

Kvällen bjuder antagligen inte på så mycket, grymt sugen på våfflor men jag SKA inte. Å andra sidan så har jag bara ätit 150 kcal idag + en avokado, men en våffla ska inte få förstöra detta för mig.

Frisören

Uppe med tuppen idag, somnade sent inatt och bara sovit till och från. Har precis tagit en varm och skön dusch, underbart. Klockan 11 ska jag till Madde och klippa mig, men har ett liiiiitet problem (vet inte hur). Det slitna ska iallafall bort och sen ska det tunnas ut en massa, bara jobbigt med tjockt hår. Ikväll ska jag även tvinga J att färga mitt hår eftersom han har vägrat nu det sista, han tycker det är på tok för långt och för tjockt och blir bara jobbigt. ;P

( Något annat värt att veta kanske är att jag har bestämt mig för att sluta röka nu, jag har satt onsdag som sista rök dagen och nu jäklar är jag taggad. Det är bara dyrt och förstör mitt liv )

Helgen.

Fredag:
Sov på tok för länge, inte helt okej men det var skönt. Ta in post och vattna blommorna hos mormor och Kaj. M kom hit på kaffe. J kom hem från jobbet, M gick hem. Började med maten (tacopaj). Hem till N och M för spel, Alias och Monopol (som vanligt blev vi osams under Alias eftersom inte killar kan vara tysta). Hem. Sova.

Lördag:
Vaknade i hyffsad tid, kändes skönt. Morgon promenad med T. Duscha och göra sig i ordning. Jag och J hämtade upp N och M. Mot Maxi. Apoteket, Gina och handla. Hem. Städa. Börja med maten. N och M kom hit på mat. Efter det två filmer.

Söndag:
Filmerna slut. J ut med T. N och M gick hem. Nu sova.


( För övrigt blev detta en väldigt tråkigt inlägg men så har helgen sett ut hitils )

Undersköterska.

Vaknade vid lite innan 7  av att J väckte mig, det var dags att lägga om hans sår innan han skulle jobba. Har skar sig igår på jobbet och fick åka till VC, dom ville att han skulle komma in idag och lägga om det men det är bra onödigt när vi har en undersköterska i familjen. Så helt yrvaken imorse tejpade vi ihop det, satte ett större plåster på det  och en gasbinda över.
J är en väldigt klantig människa för er som inte redan visste det. Han försökte sig på att räkna alla sina ärr på händerna igår vilket inte gick så bra och nu har han ett till i samlingen. Haha.


Hemma hos oss.

Hallen



Vardagsrum




Datarum



Kök



Sovrum


Man lär sig...

Man lär sig alltid något nytt och jag har glömt att berätta för er vad jag lärde mig för några dagar sedan. Elin hade varit inne på någon frisör sida på internet och läst lite om inpackning osv. Och är det något jag inte visste så var det detta: Schampoo öppnar hårstråna, Inpackningen reparerar och Balsam stänger hårstråna igen. Självklart visste vi att inpackning reparerar men hur tusan kan ett hårstrå vara öppet undrar vi och än så länge har vi inte fått svar på våran fråga. Ja konstigt är det iallafall.

För er som inte vet vem Elin är och undrar:

Nu mera blond i huvudet.

Fortsätter

Jag fortsätter med min städning även idag, kändes som det bara blev slarv det sista igår. Började på tok för sent igår då jag även tvättade och sen skulle maten vara klar tills 16:00. Jag gjorde mitt livs första korvstrogonoff, varför jag inte gjort det tidigare är för att jag verkligen ogillar både lukten och smaken av det. Men nu fick J det eftersom vi inte äter samma mat, veckorna för mig en diet. Räknas fredag till veckan eller helg? Jag ska iallafall äta tacopaj då, lovade J det när vi handlade.

Igår var vi även iväg till Rusta och köpte en ny Rya matta (ännu en som inte går att tvätta). Jag var snäll och bad J välja färg och höll tummarna för att det inte skulle bli någon svart utan den plommon färgade jag kikat på tidigare. Och tydligen så är vi väldigt lika när det gäller färg, självklart blev det den plommon färgade. ;)

Jag köpte även sopsäckar igår (rosa), så idag ska jag passa på att röja lite på våran balkong. Det mesta har varit gömt under snön så passar på innan det kommer ännu mer snö. (eller ska det göra det?)

Gaaaahhh

FALSKA SVIN!!!!!
- Finns det något värre än folk som bara pratar gott med en och sedan går bakom ryggen och pratar ont till andra?!?!
Och sedan tvärtom?!?!
Blir såååå jäkla arg!!!!!

STOR städ

Ska det va så ska det verkligen vara ordentligt också.. Här STOR städas det för fullt just nu, mattor ut dammsugar och skurhink fram.. Jag har till och med dammsugit väggarna i köket, rent och snyggt omkring mig vill jag ha det annars kan det faktiskt kvitta. :)
Känner på mig att detta kommer ta HELA dagen då jag bara har gjort köket än så länge.

Ska ta en paus senare när J kommer hem, vi ska till Rusta och köpa ny matta till hallen. Tys spydde ner den igår och jag försökte fint tvätta den med textil schampoo och vattenslang i tvättstugan igår. Ett tips blöt aldrig ner en Rya matta, det luktar skit och sitter kvar även när den har torkat. Köp en ny istället, hur värdelöst är det inte egentligen?

Tys´s tass

Blogg torka men ska försöka mig på ett inlägg ändå.

Tyson är bättre i tassen och någon doktor behövdes inte. Han går på den och tassen är inte svullen, däremot är klon borta och bara pulpan som syns. Så länge det inte är svullet och han kan ge tusan i såret behöver vi inte åka in, bara se till att hålla det rent. På nätterna lindar jag om hans tass eftersom vi inte märket om han slickar på det då, han blir som ett barn för det är sååååå synd om honom då och han hoppar gulligt runt på tre ben. :P

Jag känner mig inte hundra i kroppen idag men hoppas på att det är bättre tills imorgon.