Skåne = Underbart.

Skåne är underbart, idag har vi hunnit med shopping på Familia. Jag hittade en jätte söt tröja och en t-shirt från Gina Tricot som fick följa med mig hem. T-shirten är en lite "fin t-shirt" så den tänkte jag ha på mig imorgon. Mmmi hittade en klänning och även Alex. Bara Johan som inte hittade något.
Var även inne på City gross som är sååå himla mycket bättre här än i Skara, kan kanske bero på att detta sägs vara Sveriges största.

Nu ikväll har jag duschat Alice och Mimmi har grejat för fullt. Henrik är iväg på kalas och Johan ligger på soffan.
Det regnar här nu vilket har skapat en enorm blixt halka, redan 10 olyckor på E6 och mer kommer det nog bli. Oträckt väder, då är det bättre med snö.

Imorgon är sista dagen på detta året vilket man inte riktigt kan förstå. Overkligt.
Gott nytt år på er iallafall. <3

Sitter i Skåne.

Sitter hemma hos Mimmi och Henrik nu, vi har precis fått i oss varma mackor och tittat på bonde söker fru. Vägen hit gick bra och inga problem alls, tycker dock att det är jobbigt att köra när det är mörkt ute. Men någon gång måste man. Direkt när vi kom åkte vi till Willy´s för att handla. Och mycket mer ska vi inte göra.

Är ganska trött och det är en dag imorgon också.


( Pratade med mamma förut som berättade att Tys verkade deppig, klart han är. Han saknar väl sin matte att gosa med. För om det är något vi är bra på så är det att mysa i soffan )

Mot Skåne.

Strax ska vi styra bilen mot Skåne men först lite packning och sådär, ska även försöka hinna med att äta något. Bilen ska tankas och Tys ska till mamma och Bosse.
Efter det är vi redo för att åka, en lång bilresa framför oss och jag hoppas att snön försvinner mer och mer på vägen. :)

Vi ska stanna i Skåne tills på söndag, så med andra ord ska vi fira nyår där. Kommer bli helt underbart.

Hur ska ni fira nyår?

Önskar er alla iallafall ett riktigt gott nytt år. <3

14. Min nuvarande kärlek.

Är det nu jag ska skriva om min stora kärlek, han med stort H, Mr Big.

Allt började för mycket längesedan.
Jag var träffade J första gången när jag var med N hemma hos honom, då hade jag redan ett förhållande som var rent ut sagt rena skiten. Ingenting hände men det var då vi fick upp ögonen för varandra första gången.
Efter en fest hemma hos E byte vi nummer med varandra och sedan gick det nog inte en dag utan att vi messade, jag hade fortfarande förhållande men det tog slut väldigt fort efter detta.
Jag och J blev kompisar, väldigt nära sådana och han fanns alltid där. Vi kollade på film men var aldrig ensamma utan det var alltid folk med. Varje kväll blev det godnatt sms och varje morgon godmorgon sms.
Jag trivdes bra med att J som en kompis men märkte ganska snart att det övergick till något annat, både för mig och honom. Men vi båda var osäkra och skojade ofta med varandra om när vi skulle bli tillsammans.
Så kom 16 Januari 2009, jag hade jobbat och killarna skulle ta några öl samtidigt som vi skulle kolla på film. Allt hände så fort men helt plötsligt kunde ingen av oss stå emot varandra, sedan den kvällen har vi varit tillsammans. Efter nästan 5 års vänskap kom vi fram till ett klokt val.

Några dagar efter att vi blivit tillsammans åkte jag till Nya Zeeland, jag skulle vara bort i 1 månad och det var kämpigt att vara ifrån honom. Detta märktes på hemresan när min mobil gick sönder, jag tror den var skadad av ALLA sms. Haha.

Och sedan jag kom hem därifrån vet vi hur starka vi är tillsammans och hur mycket vi älskar varandra. Han är det bästa jag har, jag fick en underbara pojkvän, sambo, fästman och Tys en underbar husse.
16 Juli 2010 förlovade vi oss och idag kan vi både säga säkert att vi vet  till 110% att det ska vara vi.


Självklart har vi också motgångar men vi tar oss alltid igenom dem, oftast tillsammans.

13. Den här veckan.

Känner att jag kommit efter lite med listan, ber om ursäkt för detta men det har varit sååå mycket den senaste tiden.

Min vecka (skriver om förra veckan eftersom denna precis har börjat).
Jag har kännt mig så stressad, riktigt jobbigt att vara ute i sista stund med PRECIS alltid. Men hann det gjorde vi ändå.
Min vecka har bestått av jobb, städning, handling (både mat och julklappar), ännu mer städ.
Först sent på torsdags morgonen kunde jag slappna av och känna att jag var redo för julafton, men grejade ändå lite på julaftons morgon.

Vi firade julafton här hemma tillsammans med mamma, Bosse, Mimmi, Henrik, Alice och Malin. Efter Kalle Anka var det dags för ännu mer julfirande och vi åkte till Johan´s mamma och hennes Björn. Vi åt så att magen stod rätt ut, jisses att man aldrig lär sig att äta normalt av julmaten.
Som vanligt var jag jätte bortskämd och fick en massa fina julklappar. Tomten kom med parfym, en ny jacka, presentkort, pengar och massa smått och gott.

Juldagen firades hos min farmor och farfar, som alla andra år. Vi har varit där enda sedan vi var små och jag hoppas att det fortsätter så. Släkten samlad och god mat.
På kvällen hamnade vi på O´learys tillsammans med Mimmi, Henrik, Pia, Oshane och Malin. Jag är stolt förlorare i bowling, nu pratar vi inte mer om detta.

Annandag jul, shopping med Malin. Vi fyndade på rean, perfekt!
Klockan 2 bjöds det på kalkon i Stenstorp hemma hos Johan´s mormor och morfar. Massa gott och även detta är traditon. Kvällen tillbringades i soffan.


Bästa

Det bästa som finns! <3


Julafton

JULAFTON 2010






11. I min handväska.

Oftast brukar jag inte använda handväska men ibland händer och då finns allt mellan himmel och jord där i.

Almenacka, plånbok, kamera, kameraladdare, ipod, pennor, nagelfil, läppbalsam, tröja, tamponger, lite smink, läkerol, tuggumi och en jäkla massa papper som jag bara slängt ner.

Varje gång jag ska leta fram något ur väskan får jag helt enkelt vända den upp och ner för att hitta det. Just därför använder jag helst INTE handväska.

10. Det här hade jag på mig idag.

Ska försöka minnas vad jag hade på mig i igår?!
Minnet är bra men kort. Haha.

Skulle tippa på jeans (det är något som är såå jag), tror det var den svarta koftan och en t-shirt under.

CLINIQUE

Underbara ansiktsprodukter från CLINIQUE.


Clarifying Lotion 2 - Dry To Combination Skin

Clarifying lotion 2 är ett exfolierande ansiktsvatten som ökar cellförnyelsen och ger en klarare hudton.
Passar en torr till kombinerad hy, en hy med torra kinder och fet t-zon.

Clarifying lotion 2 ingår i 3-steget och är ett ansiktsvatten som exfolierar och ger mer lyster till hyn. Den gör även huden redo för fukten i Dramatically Different Moisturizing Lotion, så den går in snabbare.
Om man känner ett pirrande i huden vet man att det verkar.

Användning

Används morgon och kväll på en ren hy.
Fukta en bomullspads och svep över ansiktet, undvik ögonen.
Avsluta med Dramatically Different Moisturizing Lotion.

 

Gentle Exfoliator Rinse Off Formula

Gentle Exfoliator är en mild peeling som passar även en känslig hy.

Gentle Exfoliator peelar försiktigt och ger fin lyster.
Ger bättre bas till make-up och gör så att fuktighetscremen går in lättare.

Användning

Använd 1-2 gånger i veckan.
Applicera på make-up fri hy, våt eller torr efter egen känsla.
Massera försiktigt.
Skölj väl.
Torka torr och avsluta med Clarifying Lotion.

All About Eyes

All about Eyes är en creme till ögonen som reducerar påsar och mörka ringar under ögonen och minimerar fina linjer.
Oftalmologiskt testad.
Passar den torrare huden.

All about Eyes lugnar, mjukgör och ger en jämnare yta.
Den stärker huden runt ögat, skyddar och minimerar linjer. Den reducerar påsighet och mörka ringar och får ögonmake-up att sitta bättre.
100% parfymfri och allergitestad.

Användning

Används morgon och kväll efter 3-steget.
Applicera en klick stor som ett knappnålshuvud på båda ögonen.
Klappa in cremen inifrån och ut, under ögat och på ögonlocken, utan att komma i kontakt med ögonfransarna.

Redness Solutions Daily Relief Cream från Clinique har en kylande, lugnande effekt och motverkarirritation, rödhet och fläckig hud, även uppkomsten, synligheten av brustna blodkärl.

Lämplig för Rosacea. Redness Solutions Daily Relief Cream från Clinique är till konsistensen en mild oljefri crème.

 

 


9. Min tro.

Jag är ateist, tror inte på någon Gud.
Livet är alldels för orättvist för att jag ska kunna göra det.

Däremot kan jag tro på ett liv efter döden (men det är bara ibland när märkliga saker händer hemma). Jag kan vakna på nätterna av att någon sätter sig vid sängkanten, känner hur någon lägger sin hand på mitt huvud och jag vet precis vem det är: Pappa! Nu undrar ni säkert hur jag kan känna detta och ni ska få förklaringen, han hade två avklippta finger toppar som han klämt i en plåtklippare. Alltså var hans fingrar ganska sträva och hårda på dessa två och det är precis det jag känner. <3
När detta sedan avtar har det hänt att Tys går ut från sovrummet och kollar i hela lägenheten, Tys lägger sig aldrig på rygg utan att någon inte kliar honom på magen men det har hänt att han gjort och han njuter.

Pappa finns här för oss. <3

8. Ett ögonblick.

Detta skulle egentligen varit ii söndags men hade verkligen ingen ork till det. (istället får det bli idag)

Har nästan precis kommit hem från jobbet. Igår gjorde jag ett extra dygn och bara för detta känner mig super stressad inför julen. Idag är enda dagen som jag ledig innan fredag och det är sååå mycket som ska hinnas med. Jobbar dygn imorgon och direkt när jag går av på torsdag morgon åker jag till det andra stället där jag är vikarie, jobbar där tills 13 och efter det måste jag in till stan och trängas med massa massa folk.
Varje år säger jag att jag inte ska vara ute i sista minuten men konstigt nog så blir det ALLTID så ändå. Attans.

Får försöka hinna med lite städ idag och hoppas på att det inte blir smutsigt innan jul. Man kan ju önska att det inte blir det iallafall, skönt att Johan går på jul ledigt redan imorgon så han får ta tag i hemmet.


På torsdag kommer även Mimmi och Henrik.. Åh vad jag längtar efter min syster. <3

Bättre, tack och lov

Jag är bättre idag, tack och lov!
Dock har jag fortfarande lite ont i magen men inte som igår, jag klarar iallafall av att vara uppe och det är de som är huvudsaken.

Jag och Tys har varit själva hemma hela dagen då Johan varit iväg och åkt snowboard med en kompis. Själv passade jag på att städa lite medans min lata hund låg och snarkade i soffan. När Johan kom hem blev det mat och nu har jag precis duschat och gjort mig i ordning.
Ikväll kommer Mickis och Nicklas hit, vi tänkte ha en spel kväll igen. Trevligt.

7. Mina vänner.

Dem som jag en gång trodde var mina riktiga vänner, visade sig tyvärr inte vara det.
När något stor och tragiskt händer i ens liv inser man också ganska snart vilka som kommer stå vid ens sida.

Min syster är en av mina absolut bästa vänner. Vi pratar om allt och har alltid skoj ihop. Förr blev vi ofta sura och arga på varandra men även vi blev vuxna och insåg kärleken till varandra.
Innan hon tog sina saker och flyttade till Skåne träffades vi varje dag, vi gjorte nästan allt tillsammans.
När vi skulle ute med hundarna gick vi alltid tillsammans, när vi skulle handla åkte vi alltid ihop.
Mitt liv dog en smula när hon flyttade. Men vi måste skärpa oss och ses oftare, även om vi pratar med varandra i stort sett varje dag i telefonen.

Min mamma, vackra underbara mamma. Inte bara min mamma utan också en bästa vän.
Nu för tiden gör vi det mesta ihop. I stort sett varje morgon kommer hon hit och vi äter frukost tillsammans.
Hon ställer ALLTID upp till 110%, spelar ingen roll vad det är utan hos finns jämt där ändå.
Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på hur stark hon varit under min uppväxt. <3

Mickis. Ja hon har blivit som en lillasyster för mig, dels för att hon är tillsammans med min morbror och jag kan verkligen säga att jag förstår henne i deras motgångar. Jag vet på något sätt hur han fungerar eftersom vi en gång stod varandra väldigt nära. Han är enbart 6 år äldre än mig så en väldigt ung morbror.

6. Min dag.

Som ni säkert vet så skrev jag redan igår att jag skulle börja jobba klockan 21 på kvällen. Det gjorde jag också, min magsmärta hindrade mig inte från att åka till jobbet. Jag tänkte att mitt inre INTE skulle få bestämma över mig, dock klarade jag inte av det så länge för redan vid 2 inatt vaknade jag och mådde otroligt illa. Jag höll emot eftersom det värsta jag vet är att spy, tillslut gick det tyvärr inte och toaletten var mitt enda mål. Såhär såg sedan min natt ut och jag fick ringa runt imorse för att försöka få in någon annan som kunde jobba, efter många om och men så löste det sig.

Och från det att jag kom vid halv 11 tills kl 17 i eftermiddag har jag sovit. Lyckades få i mig lite mat förut och än så länge har jag fått behålla det, förhoppningsvis går det mot de bättre.



När jag kom imorse hade låg det ett kuvert i brevlådan, det stod enbart mitt namn på (ingen adress och inget frimärke). I det låg en värdecheck på 178.50 kr som man kunde lösa in på 7eleven.
Jag har ingen aning om vem det är ifrån eller varför jag fått den, det är bara att tack och ta emot men vem ska jag tacka liksom?!?!

Slått ihjäl tid på tok för fort.

Har knappt fått något gjort idag och ändå har man lyckats slå ihjäl en massa tid, på tok för fort också.
Hann i alla fall med en snabb städning förut, resten får Johan ta imorgon då jag jobbar. Var även iväg till Kvantum för att handla, de har byggt om och jag tycker det är jätte bra nu. En dusch har också hunnits med och lagat mat har jag även det gjort. Men vart tog det där med att vila vägen? Jag har helt enkelt inte hunnit och nu är det ingen idé eftersom jag snart behöver åka till jobbet men först ska jag titta på PH finalen.

Jag hoppas vi kommer tidigt i säng på jobbet för jag är riktigt trötta, allt tack vare den där jäkla tvätt stugan men bara EN maskin i. :/


Ska packa i ordning lite inför jobbet.
Gott folk, hörs vi inte på sms inlägg så hörs vi på lördag. <3

Ångrad tvätt tid.

Ångrade mig ganska snabbt imorse att jag valde ta tvättstugan på "morgon tid".
Tittade ut och såg hur mycket det blåste och snöade, när ska detta igentligen sluta? Jag tycker nu!

Ska försöka lägga mig en stund och sova efter tvätt tiden, behöver det känner jag. Ska jobba 1,5 dygn med början ikväll klockan 21 och går inte av förens lördag morgon klockan 8.30. Blir ett låååångt pass..

Glömde självklart att handla lite saker igår så måste åka och göra det också. Så typiskt mig.

5. Vad är kärlek.



Kärlek kan vara så mycket, men alltid något speciellt.
Man kan känna kärlek till vissa saker, till personer, till djur. Ja ordet kärlek kan betyda så himla mycket.
När jag hör ordet kärlek ler jag, jag blir varm i hela kroppen på något sätt.
Kärlek kan man aldrig få för mycket av, det är iallafall en sak som är säkert.

För mig är kärlek Tyson och Johan, jag tror inte man kan känna mer till kärlek till dessa två varelser.
Alla andra underbara personer i mitt liv, mina fina vänner.
Min mamma, syster och pappa (även om han är död känner jag en stark kärlek till honom).
Min familj och släkt är stor kärlek för mig.



Tvätta, tvätta och åter tvätta.

Tvätt tvätt och åter tvätt, finns det något tråkigare att springa upp och ner till källaren för att tvätta?
Jag önskar mig en tvättmaskin i julklapp!
Johan har gått över till grannen för att kolla på film så med andra ord är det jag som MÅSTE tvätta idag, dessutom är det i tvåan och där finns bara en maskin. Hann inte med allt idag så får gå upp tidigt imorgon för att fortsätta. Värdelöst att de inte finns lika många maskiner i varje.

Slutat klagat för min del.
Tog ett varmt bad förut och hade egen tid, så jäkla skönt och det var riktigt längesedan sist. Efter det har jag bara suttit och kollat på tv. PH var underbart idag och nu hoppas jag bara på att dem två som gick vidare idag också vinner allt, får dock vänta tills imorgon för att se detta.

Jag skulle varit ledig fram tills fredag var meningen men stackars Maria på jobbet är sjuk så jag börjar redan imorgon kväll. Med andra ord så blir det två nätter på jobbet istället för en, vilket inte spelar så stor roll. Viktigt att man ställer upp på varandra i ett arbetslag.

4. Det här åt jag idag.

Jag är jätte dålig på att äta flera gånger om dagen som man ska, helt värdelös rent ut sagt!!!

Frukost: Gröt med kanel och socker på. Två halva smörgåsar, en med ost och den andra med korv. Kaffe.

Middag: Potatismos och panerad fisk.

Kvällsmat: Troligen en clementin som vanligt.

Ja, jag säger ju detta. Men jag har aldrig den där riktiga hunger känslan, utan äter mer för att jag vet att jag måste. Borde verkligen skärpa mig.

Personal mötet

Igår var det personal möte igen. Och nya schemat verkar kanon bra, jag är mer än nöjd och dessutom har jag fått en extra dag. Maria på jobbet ville bli av med en så länge, så då passade jag på att ta den.
Innan mötet igår lunchade jag tillsammans med Elin och Evelina i Falköping, sedan tog vi Elin´s bil till personalmötet. Jag är så himla nöjd med nya jobbet och arbetskamraterna är kanon bra. Känns som vi kommer bli ett bra lag. :)

Idag har det inte hänt så mycket. Varit hemma hos sjuka mamma som bjöd på frukos, vi hade inte setts på flera dagar så nu var det dags. Ska strax göra mig i ordning lite för att sedan åka in och handla.

Kvällen tänker jag spendera i soffan, en jobbig dag idag.
(saknar min ängel, pappa)
<3

Ligger i sängen nu, ska bli riktigt skönt ...

20101201158 (MMS)

Ligger i sängen nu, ska bli riktigt skönt att sova. Somnade i soffan förut med Tys på mig! Mysigt enda tills man vaknade och kroppen var öm efter hans vikt, 30 kilo för att vara exakt. Ber om ursäkt för dåligt bloggande idag, skärper mig tills imorgon! Natti natt


3. Mina föräldrar.



Denna dagen innebär att jag ska berätta för er om mina föräldrar. Världens underbaraste.

Vi kan börja med mamma Anneli.

Anneli är 41 år och världens underbaraste mamma, jag skulle aldrig vilja byta ut henne. Hon är inte bara min mamma utan också en av mina bästa vänner. Det går inte en enda dag utan att vi träffas eller pratar med varandra i telefon minst 5 gånger om dagen.
Mamma blev ensam/änka år 2007 men idag lever hon med min svärfar, jag faktiskt så bor hon tillsammans med Johan´s pappa. En del personer har ganska svårt för detta men vi tycker bara det är bra och smidigt.
Min mamma ställer alltid upp till 110% och hon löser det mesta, hon har varit ett mycket stort stöd i mitt liv. Under min tonårs tid bråkade vi varje dag, jag skällde och gapade och det slutade oftast med att mamma grät. Men hon slutade aldrig bry sig, hon var alltid den som gick upp och hämtade på natten om man varit iväg, hon var alltid den som fanns där och brydde sig.
Mamma jobbar på ICA och har gjort i väldigt många år.
Det enda jag behöver skriva om henne är: MIN MAMMA ÄR BÄST, världens starkaste person i min ögon och min idol.

Pappa Mikael "Bulan" född 1964.
Min pappa var den bästa pappan man kunde önska sig. Tyvärr jobbade han borta en hel del på veckorna vilket gjorde att vi oftast gled ifrån varandra, men vi hittade alltid tillbaka till varandra. Pappa var den stöttade mig i bråken med mamma, vilket jag då tyckte var riktigt bra men idag ser jag det från en annan sida.
Han var den som skämde bort oss, tyvärr har jag insett idag att det var för att han inte var hemma så mycket. Men jag älskar honom ändå.
Pappa var en mycket aktiv person, han kunde aldrig sitta still i mer än 5 minuter. Han var en riktigt arbetsnarkoman, får man skriva så? Han jobbade från tidig morgon till sen kväll (ibland till och med nätterna). Jag minns en gång när jag och min dåvarande kompis Rebecka kom hem och vi skulle sova hos mig, pappa låg och sov på soffan och vi försökte väcka honom. Till svar fick: Den röda kabeln ska vara där, den svarta där och den andra är, pröva nu så borde strömmen fungera.
Min pappa var känd som den glada och positiva Bulan, alla mina kompisar tyckte mycket om honom och skrattade alltid åt honom.

18 Juni 2007 valde pappa att ge upp sitt hektiska liv, han ville helt enkelt få ro. (det är iallafall vad vi tror idag). Jag glömmer aldrig den där kvällen då du ringde, samtalet jag ringde till SOS (deras dumma frågor), akuten mitt i natten, folket som var hemma hos oss, alla blommor och kort vi fick. Även om det är 3 år sedan så ser jag det framför mig än idag.
Hade inte jag, Mimmi och mamma varit så starka då hade jag inte suttit här idag, det värsta som kan hända i ens liv hände oss. Vi har väldigt mycket att tacka min mormor för som bodde hos oss den sommaren, även hon var ett stort stöd för oss alla.
Jag önskar ingen annan det här utan istället säger jag:
Ta vara på den tiden ni har tillsammans!!!

Fasiken vad jag saknar honom, jag gråter när jag skriver det här så jag ber om ursäkt om det är stav fel...


Ni är guld värda. <3

På bättringsväg.

Börjar må lite bättre men inte helt hundra, förhoppningsvis är jag bra imorgon när jag vaknar.
Dagen har bara bestått utav vila, soffan som gällt i stort sett hela dagen och en massa mys med Tys. Dock har han inte varit så glad över detta eftersom han sovit större delen av dagen. Nu håller jag bara tummarna för att han sover inatt också och inte håller på och vänder och vrider på sig, ja det är faktiskt så han brukar göra om han inte kan sova. Trångt blir det i natt också, jag är dum och smälter så otroligt lätt för Tys så det slutar ALLTID med att han vinner och får sova i sängen. Även om hans säng står precis nedanför sängen på min sida. ;)


Ikväll har vi kollat PH, finalen veckan nu och sååå spännande.
Efter det var de dags för svenska hjältar-galan, både en och fler tårar kom. Vilka underbara människor vi har i Sverige. :)

Nu ropar sängen efter oss, Johan är ute sista rundan med Tys och jag ska göra mig i ordning inför natten.
Imorgon är det personal möte igen, vi bestämde oss för att ha ett till nära inpå det förra eftersom allt är så nytt för alla.

Äntligen.


Tys är hemma igen, som jag saknat honom hela helgen.
Visst kan det vara skönt att vara hund ledig någon gång ibland men inte såhär länge, det kändes nästan som i sommras när Johan´s mormor och morfar hade honom i 1 hel vecka. Även om det bara gått 1 helg.
Svärmor var iallafall här och lämnade honom förut och som vanligt hade han blivit mobbad av hennes två hundar, tikar dessutom. En hade ställt sig där upp i trappan och en där nere, i mitten stod Tys och kom ingenstan eftersom de bara morrade på honom. Han hade dock fått en utbrott på hennes stora hund Alice imorse, han började väl känna sig hemma och gjorde nog helt enkelt igen. Men inget allvarligt och det brukar det inte vara heller.
Nu har han legat och sovit hela dagen, schysst hund som säkert har saknat sin matte sååååå mycket (inte). Men jag förstår om han är trött, han har kunnat springa lös i deras trädgård hela helgen eftersom de bor på landet. Bollen har nog varit i luften mer än 1 gång under denna helgen. Haha.
Som vanligt så kommer Tys garanterat vara jätte pigg och glad när Johan kommer hem, så det brukar vara. De två är helt galna i varandra och Tys har antagligen tröttnat på mig för längesedan eftersom det var mig han bodde med först och jag som fick uppfostra honom.



2. Min första kärlek.

Detta var inte det lättaste, ska man räkna med från när man var liten och knappt visste vad kärlek var eller ska man räkna från mer vuxet?!

Vi tar det första.
Han hette Mattias Karlsson, vi gick i samma klass i lågstadiet och var jätte kära trodde vi iallafall. Vi delade sånt där hjärta som jag sedan spolade ner i toaletten när han istället blev tillsammans med min tjej kompis och jag med hans kill kompis. Så det kan bli.

Om vi räknar från lite mer vuxet så hette han Oscar. Jag gick andra året på Vasa skolan och han på Helena skolan. Vi båda var nog mer kära i kärleken än i varandra, men vi hade det iallafall mysigt tillsammans. Den tiden var dock inte så bra för någon av oss, vi var små, vi söp oss jätte fulla, vi gjorde olagliga saker, vi rökte våra första cigaretter (som slutade med att jag fortfarande röker). Vi var alltid ett gäng ungdomar som "hängde" i Lunden, där vi var klassade som de värsta ungarna. Skönt att man kommit ifrån det nu.

1. Presentera mig själv.


Jag måste meddala att det är inte det lättaste att presentera sig själv, vart ska man liksom börja?

22 Mars 1989 föddes jag på Kss i Skövde. Nöjd med det mesta men åldern börjar bli för hög..
Jag är yngst i familjen, har alltid varit bortskämd (något fruktansvärt mycket också). Familjen bestod av Mamma Anneli, Pappa Mikael "Bulan" och en 2 år äldre storasyter Mimmi. När jag föddes bodde vi i ett gult litet sött hus i Skultorp, sedan var det bygg projekt på gång. Pappa byggde huset där vi skulle stanna ett tag.
Jag gick på Billingssdals skolan i Skultorp och trivdes som bara den.
Efter ett par år i Skultorp tröttnade vi och köpte ett hus i Hentorp, detta såg förjäkligt ut men pappa renoverade från tidig morgon till sen kväll. Att bo i ett renoveringsprojekt var inte någon hit.
Jag fortsatte sista året på skolan i Skultorp för att sedan börja på Vasa skolan, det första året på Vasa gick alldels utmärkt men ju högra upp i årskurserna man kom dessto mer skolk blev det. Detta är något jag ångrar skarpt.
Rent ut sagt var jag ett riktigt problem barn.
Efter Vasa började jag på Västerhöjd där jag läste Omvårdnadsprogrammet men redan efter första året hoppade jag av för att istället läsa upp Engelskan. Detta tog ca 1 år med en hel del skolk.
När jag var klar med engelskan var det dags för Komvux där jag åter igen valde att läsa på vårdvux.

År 2006 efter att Mimmi tagit studenten stack hon iväg till Nya Zeeland, det var först det året som vi fann varandra på riktigt. Innan det ogillade vi varandra väldigt mycket och för att inte tala om våra bråk då jag blev psyko och hon nöp mig. Haha.
Julen 2006 firade vi i Nya Zeeland, mamma, jag och pappa vi alla höll på att längta ihjäl oss efter Mimmi.

Mimmi kom hem i Juni 2007, tre dagar senare åkte jag, Mimmi, mamma och mormor till Turkiet.
En lycklig resa som slutade illa.

Jag jobbade då på ICA i Skultorp, vilket jag trivdes med sådär. Det var inte riktigt det jag ville, jag hade ju läst vård av en anledning...

Sen hände det som inte fick hända.
18 Juni 2007 valde min pappa att inte finnas kvar hos oss, det värsta som kan hända en familj är när någon väljer detta. Barn ska inte få förlora sin pappa på detta visset, en fru ska inte behöva bli lämnad med allt på detta visset. Jag var mycket arg och besviken på min pappa den första tiden. Men efter ca 2 månader övergick det i sorg, jag förstår inte hur mycket tårar en människa kan ha.
Efter detta har mitt liv varit upp och ner, jag insåg då vilka som var mina RIKTIGA vänner (tyvärr inte dem jag trodde). Mamma och Mimmi blev mina bästa vänner för livet. <3

I Mars 2008 flyttade jag hemifrån, till en etta här i Skultorp. Dock stannade jag inte länge i den lägenheter för redan i September flyttade jag tvärs över gården till en större. Om ni frågar mig nu i efterhand skulle jag aldrig flytta hemifrån så tidigt och inte efter att en sånhär stor grej hänt i ens liv.

November 2008 köpte jag min älskling, Tyson. Han var det bästa som hade hänt mig då. Som han slickade bort mina tårar, la sin tass i mitt knä, burrade in hela sig i mig när jag var ledsen. Detta hade ingen annan kunnat göra. Han är min stjärna. Det var han som fick mig att se framåt igen, att våga.

Januari 2009 åkte jag och Mimmi till Nya Zeeland på nytt. En månad skulle vi bli där och det var helt jäkla underbart. Ni kan ju gissa hur vi spenderade våra pengar och dagar, jo på alla stora shopping center.
En månad blev på tok för kort.

3 dagar innan vi åkte till Nya Zeeland blev jag och Johan tillsammans. Att vara nykära och borta från varandra så länge var inte det lättaste men nu i efterhand vet vi att vi klarar det mesta tillsammans. Allt gick väldigt fort men detta berodde på att jag och Johan varit vänner 4 - 5 år innan vi blev tillsammans, vi var nog båda lite tröga och rädda för att förstöra en vänskap.
I Mars sa jag upp min och Tys lägenhete på Pilvägen och flyttade in hos Januari, men det kändes aldrig som mitt och det var trångt. I Juni flyttade vi istället till en större lägenheten, till huset brevid till och med.
Och här bor vi fortfarande kvar, vi trivs jätte bra. Iallafall jag och Tys, Johan vill helst in till stan men jag är inte riktigt redo för att lämna Skultorp.
16 Juli 2010 byte jag och Johan ringer och vi har det så jäkla underbart tillsammans, visst kan vi bråka men ibland hör det till.

Jag har varit arbetslös under en längre tid men haft några ställen där jag varit vikare. Men nu äntligen var det min tur. 1 December fick jag en fast tjänst, även detta som personlig assistent och jag trivs alldels utmärkt. Fortsätter det såhär kommer jag aldrig vilja byta jobba.


Långt inlägg det blev, har ni mer frågor är det bara att skriva så svarar jag. :)

Lista

Jag har slut på fantasi i bloggen, känns som det blir samma och samma varje dag. Men upptäckte denna listan på Mickis blogg (mollymupp.blogg.se) , så jag snor den av henne och kommer igång med lite annat.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Mina vänner.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Min nuvarande kärlek.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Feber

Febern kom som en chock, 38,7 men det kan inte hjälpas. In och jobba ska jag ändå, vi får se hur dagen imorgon blir om jag är piggare eller sämre när jag vaknar!

Krasslig

Känner mig hängig, sådär som man kan känna sig när en förkylning är på väg att bryta ut. Som om inte detta vore nog, nej på detta har jag också en migrän som heter duga. Hade helst av allt bara bäddat ner i mig i sängen nu och sovit tills imorgon men icke sa nicke, snart är det dags att åka till jobbet.
Blir ett väldigt långt arbetspass, enda tills måndag morgon 8.30 men imorgon när jag vaknar hoppas jag på att vara bättre och inte må som jag gör nu.


Saknar mina två killar otroligt mycket, jätte tomt här hemma. :(

I stan och ensamt.

Så jäkla tomt här hemma nu. Ingen Tyson och ingen Johan, bara en ensam Ida. :P
Har iallafall varit iväg i stan med mamma och Bosse, skönt att de räddade mig från ensamheten. Vi lyckades som sagt att slå ihjäl några timmar i stan.
Men nu då?! Jag går bara och väntar på att klockan ska bli 21 så att jag kan åka till jobbet. Tur det blev jobb idag så att jag slapp sova helt ensam hemma inatt, om ni inte redan visste det om mig så kan ni få reda på det nu : jag är sjukt mörkrädd!!

Såg ni Idol igår? Visst var det rätt som vann, Jay är grym!

Idol final

Har städat hela dagen och som vanligt springer tiden bara iväg..

Ikväll ska vi in till Malin och Micke och kolla på Idol finalen. Spännande spännande.
Men först ska vi få oss något att äta, men funderar fortfarande på vad.
Tyson ska åka till svärmor ikväll eftersom Johan ska iväg på kryssing imorgon med sitt jobb och jag ska jobba. Börjar tidigare än söndag eftersom stackars Maria har en sjukstuga hemma. Krya på dig gumman. Så imorgon kväll börjar jag klockan 21 och går av måndag morgon 8.30. Ett långt arbetspass men man får tänka på pengarna. :)

Åhaga

Det var helt underbart i Borås igår. Vid ca 18 kom vi fram till Åhaga och insläppet hade precis börjat, det serverades glögg och jag som igentligen inte dricker det tyckte till och med att den var riktigt god. Efter det var det dags för mat, mums med julbord. Vi alla åt så att magen stod rätt ut efteråt. Haha. :P
Vid 21 började uppträdandet, elvis, beatles, quuen och abba låtar. Så jäkla bra. Och de som var där på firma fest hade fått i sig en del alkohol och svängde sina lurviga på dans golvet som bara den. Sikket drag det blev. Efteråt var det disco men det stannade vi inte på, alla av oss var nyktra då vi hade tagit till bilarna till stan för att mötas där. Typiskt. Så vid 23 tiden styrde vi bilen mot Skövde igen och jag var hemma strax innan 1 inatt. Jag slocknade som ett litet barn direkt när jag la mig i sängen, var kämpigt i slutet att hålla sig vaken eftersom jag jobbat natten innan. :)


Ska ni någon gång äta julbord kan jag varmt rekomendera Åhaga.

Inget sov

Det blev inget sovande för min del, var inte så trött som jag trodde att jag skulle vara. Tror dock att jag kommer total däcka ikväll, mycket skönt också!

Gör mig i ordning just nu, snyggt ska det bli. Ska strax bege mig in mot stan och sedan åker vi vidare mot Borås. Tiden bara springer iväg, så får nog sätta lite fart om jag ska hinna. Haha.

Jobbat.

Kom hem för en stund sedan, gick av imorse efter att ha jobbat dygns pass. Så underbart skönt, jag älskar verkligen mitt jobb och jag trivs som fisken i vattnet med dygn. När alla andra går till jobbet får jag gå hem för att vara ledig i några dagar. :P

Ska greja lite här hemma innan jag börjar göra mig iordning. Klockan 16 åker vi mot Borås med andra "jobbet", där jag står som vikarie. Jag tror att jag ska fortsätta göra detta, eftersom jag bara jobbar onsdagar, fredagar och söndagar på mitt RIKTIGA jobb. Jämna veckor fredag, ojämna veckor onsdag och söndag.

Jag och Johan går helt om varandra idag. När han började jobba idag var det nästan dags för mig att sluta och när han slutar ska jag åka iväg igen. Knasigt men tur det bara är idag.

...

Så har man även slått ihjäl denna tisdag. Skrämande att tiden ska gå så fort hela tiden.

När Johan kom hem från jobbet åt vi lite mat, sen blev det duschen för oss båda och efter det åkte vi till Mickis och Nicklas för att fika, Mickis hade bakat kladdkaka. Mums. Innan vi åkte hem blev det lite handlat i affären, kollade på PH och halv iform med Anna Anka innan det var dags att hämta upp mormor för att köra henne till jobbet. Nu har jag precis sett klart på DH och ska hoppa ner i sängen, imorgon väntas ett dygns pass på jobbet och jag gillar det mycket. Äntligen gör man något vettigt på dagarna. Haha.

Snart klar

Det tar sig med städningen men det går sakta men säkert. Garderoberna är städade, blommorna vattnade, hallen, sovrummet och vardagsrummet klart. Mesta dels är borta ur datarummet, lite små skit kvar. Och nu är det dags att börja med maten, jag är helt slut så köket tar jag efter maten. Att städa från golv till tak tar sin lilla tid men det blir bra.

Storstädning

Städning pågår för fullt. En riktigt stor städning har jag slått till mig idag, har precis dammsugit HELA sovrummet (tillochmed väggarna) :P Har precis börjat i hallen och medans golven får torka hamnade jag här. Jobbigt är det, speciellt när man inte mår helt hundra men städa behövs och jag gillar ordning och reda omkring mig.
Johan tycker det är mindre roligt att städa och han jobbar ju på dagarna så jag passar på medans han är iväg. Själv jobbar jag endast 6 dagar i månaden, iofs är det dygn men jag ska lika gärna städa medans jag går hemma och väntar på nästa pass. ;)

Ska försöka få lite ordning i datarummet/gästrummet idag, har bara slängt in en massa skit här som vi inte haft plats till + en jäkla massa kläder som nu ligger ute på tradera. Perfekt att sälja istället för slänga. Haha.

Om man skulle få eld i rumpan igen och köra igång. ;)



Granen är klädd

Granen är klädd och det blev kanon bra. Johan undrade till och med varför jag väntat på honom, så med andra ord gjorde det honom inget om han fick vara med eller inte. Haha. (bild kommer imorgon)

Ikväll har vi inte gjort något, bara slått ihjäl en massa dötid. Skönt att det bara är imorgon kvar, onsdag = jobb. Imorgon tänkte jag sätta Mickis i arbete, hon ska nämligen få bjuda på fika och inte vilket som helst utan hembakt. ;) Återstår att se om det blir köpe fika eller hembakt, jag hoppas på hemma gjort.

Nu ska vi slå ihjäl ännu mer tid genom att sova.
Godnatt sötnosar..

Jul musiken är på.

Jul musiken är på och granen är uppe, nu ska den bara kläs också men det är bäst att vänta och se om Johan vill vara med på det. ;)

Idag känner jag mig inte helt hundra, förkylning på väg?
Mamma var här imorse och vi åt gröt, mums med tomtegröt. Hihi. Efter det åkte vi till Rusta för att köpa en ny julgransfot till oss, våran gick sönder föra året. Så nu har jag varit nere i källaren och hämtat sakerna till granen smat julgranen och satt ihop den. Det riktigt kliar i fingrarna nu och jag vill börja nu nu nu, men jag är snäll och väntar på min älskling.


Kvällen blir lugn, jag tänker stanna inne dessa två dagar nu när jag är ledig och försöka bli frisk.

Helgen

Sitter just nu med brun färg i huvudet, ja att gå från blondin till brunett innebär färgning några gånger innan det blir helt bra. :)

Denna helgen har bara sprungit iväg och detta beror nog på att jag har jobbat.
I fredags var min första dag och det gick kanon. Dygn är helt perfekt för mig och tiden bara sprang iväg. På onsdag är det dags igen och jag riktigt längtar tills dess. :)

Var lite trött när jag kom hem i lördags på morgonen så fick lägga mig och sova i några timmar. Resten av dagen spenderade vi i soffan enda tills klockan slog 18 då vi fick besök. Spel och vin kväll hade vi här hemma tillsammas med Micke, Malin, Nicklas och Mickis. Självklart vann vi tjejer. ;)
Alkoholen var i perfekt mängd och ingen blev för onykter förut Mickis. Haha, men kul hade vi och dansen till Honky Tonk var grym!

Imorse hade vi ställt klockan och detta är mycket ovanligt för att vara vi en söndag. Men idag stod det kalas på schemat, min kusin David fyller 6 år idag så ett stort grattis till honom.
När vi kom hem därifrån var det dags att röja undan gårdagen och efter det somnade jag i soffan. Johan väckte mig när det var dags för hårfärgningen som jag nu ska skölja ur.

Ha det gott.

Ont i ryggen

Så förbannat ont i ryggen, var ett tag jag hade det ofta men nu var det längesedan sist. Började igår när jag skulle sätta mig ner, jag vet inte vad som hände utan det liksom bara högg till. Imorse när jag vaknade kände jag inte direkt något och inte när jag och mamma var i stan heller, det började istället direkt när jag kom hem och lyfte upp dammsugaren. Nu får jag riktigt skylla mig själv eftersom jag städade ändå, men det behövdes och imorgon jobbar jag. Hur som helst så kan jag knappt sitta eller ligga ner, var uppe i affären förut och köpte alvedon och ipren. Med två alvedon och ipren hjälpte det lite men det är långt ifrån bra. Johan tyckte jag var dum som städade ändå förut och menade på att han kunde gjort det istället.

Visst är det typiskt när man ska jobba... Självklart ska jag jobba ändå men denna gången verkligen gå in för att lyfta med benen och inte ryggen. Jag har gjort fel med detta sen första dagen då jag började jobba och det var på ICA, det var mycket tungt att lyfta varorna från burarna till en vagn och sedan upp med det i hyllorna. Likadant var det när man arbetade i mjölken, får nog ont bara av att tänka på det!
Det är sjukt att man slarvar med sånt här egentligen, eftersom man läst vård och vet med sig vad som kan hända med ryggen och man lyfter/bär fel.

Stan idag igen...

Nu ska jag åka iväg för att hämta upp mammi, vi ska till stan idag igen. Igår jagade vi runt efter en ny vinter jacka till mig som jag ska önska mig i julklapp och vi hittade en. Jag bestämde nu imorse för att jag vill ha den men vill gärna prova den igen. Mamma skulle även titta efter något att ha på mig ikväll då de ska på julbord. (jag vill också gå på julbord).

Känns bra att vara upp tidigt idag då jag vet att jag kan somna gott ikväll och det behövs eftersom jag ska göra min första arbetsdag imorgon. Börjar bli lite nervöst, men vet inte riktigt varför eftersom jag redan vet vad det innebär osv. :)

Kort.

Jag har helt glömt bort att lägga ut bilder på mig och Johan när vi skulle iväg på min kusin´s bröllop..
Här får ni iallafall ett på oss var..




Vintern.

Jag ger inte mycket för snö och kyla, vintern är den sämsta tiden på året. Har aldrig gillat den och tänker aldrig göra, jag är mer en människa som gillar sol och värme... Jag längtar så tills våren kommer, då man ser hur allt blir grönare och grönare och det bästa av allt är att efter vår kommer sommar och därmed värmen.
Vintern brukar ändå gå ganska bra, man har som sagt något kul och skönt att se framemot. ;)


Jag måste ändå hålla med om att det kan vara ganska fint på vinter med all snö. Men det är också det enda bra som jag tycker om den, allt annat är rent ut sagt skit.


Dec

Så var vi inne i en ny månad, kan inte riktigt förstå hur vi redan kan vara inne i dec. December innebär mycket: julkalendern börjar för alla små kids, man öppnar adventskalendrar, man myser och äter pepparkakor, glögg och lusse bullar, det spelas julmusik på radio, det är julafton, mellandags rea, nyårsafton, sista månaden på året vilket innebär att vi efter denna månaden är inne på år 2011.

Ja det finns så himla mycket men framför allt så fryser man, iallafall jag. Brr det var -16 när jag vaknade imorse, borde inte få vara så kallt. Det tog en evighet att skrapa rutorna på bilen.

Har iallafall varit i stan med mamma idag. Vi gick runt och kollade efter en jacka till mig som jag tänkt önska mig i julklapp, det är både dyrt och tråkigt att köpa själv. Jag vill ha en riktigt varm en. :)

Fredag närmar sig med storm steg och jag riktigt längtar, ska bli skönt att börja jobba igen (på riktigt liksom, inte bara vid behov). Hur som helst så blev vi anställda idag 1/12-2010, nu kan man säga att jag har jobb även om jag inte gjort min första dag än. Grattis till mig!!! Tack Tack!!! Haha ;)